Squashcurry
Nydelig gryte med squash, quinoa og kokosmelk.
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 30 minutes mins
Total Time 40 minutes mins
- 1 squash
- 1 ss olje
- salt
- pepper
- 1,5 dl quinoa
- 1 porsjon rød currypaste (indisk variant) se oppskrift under. Bruker du currypaste fra glass holder det med 2 ss.
- 2,5 dl kokosmelk
- 2,5 dl vann med grønnsaksbuljongpulver ev. mer kokosmelk
- 4 stilker koriander
- 2 ts tørka chiliflak
Currypaste
- 6 småtomater eller 2 store
- 1 rød chili
- 1 sjalottløk eller annen liten løk
- 2 hvitløksfedd
- 8 stilker koriander
- 1 ss olje
- 2 ts sennepsfrø
- 1,5 ts spisskummen
- 1 ts gurkemeie
- 1 ts malt ingefær ev. 2 cm fersk som du river
Forvarm stekeovnen til 200 grader og kle et stekebrett med bakepapir.
Skjær squashen i to på langs, og deretter i halvsirkler.
Gni inn bakepapiret med olje, fordel squashen ut over på brettet, krydre med salt og pepper og sett i ovnen. De skal steke i 20-25 minutter, snu dem ca. halvveis i steketiden.
Kok quinoa etter anvisning på pakken.
Ha en gryte på medium temperatur, og ha i currypasten (oppskrift under). La den surre i 2-3-4 minutter, til det begynner å lukte godt. Ha deretter i kokosmelk og eventuelt vann med buljongpulver, og la det koke opp. Smak eventuelt til med litt salt.
Når squashen er ferdig i ovnen, har du den over i gryta med sausen. Vend alt godt sammen. Servér sammen med quinoa, topp med koriander og chiliflak.
Currypaste
Skjær tomatene i mindre biter. Finhakk sjalottløk, hvitløk, chili og koriander.
Ha olje i en bolle, og ha i alt det du akkurat kuttet. Mos det godt med en gaffel (du kan også bruke foodprocessor eller blender til dette). Rør deretter inn resten av ingrediensene.
Keyword curry, gryterett, squash