Skrell søtpotetene og skjær de i staver med tykkelse på cirka en centimeter, gjerne litt mindre.
La søtpotetbitene ligge og trekke i en bolle med vann i minst 15 minutter.
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle et stekebrett med bakepapir og gni dette inn med cirka en av spiseskjeene med olje.
Ha maisstivelse, salt og paprikapulver i en plastpose (en vanlig frysepose passer fint til dette). Tørk av søtpotetene og ha de oppi. Lukk igjen åpningen og rist godt, slik at maisstivelsen dekker godt rundt alle søtpotetbitene.
Ha bitene over i en bolle.
Prøv å børste vekk overflødig maisstivelse. Grovhakk rosmarin og bland i, bland deretter inn resten av oljen.
Fordel søtpotetbitene over stekebrettet.
Stek i 10 minutter, ta ut brettet og vend på bitene, stek deretter i 10-15 minutter til. Alle bitene skal være gylne og fine når de er klare.
Server!
Notes
Tips: Varier gjerne krydderne etter hva du liker best. Tipper at disse er kjempegode med for eksempel hvitløk og timian, eller bare salt og masse pepper.