Go Back

Soppostei

Hjemmelaget vegansk pålegg med sopp, linser, bønner og masse timian. 
Cook Time 1 hour
Eventuell bløtlegging og koking av bønner 9 hours
Total Time 10 hours
Course pålegg
Servings 2 glass ("vanlige" syltetøyglass)

Ingredients
  

  • 2 dl tørka hvite bønner som du bløtlegger og koker ev. 1 boks hermetiske
  • 2 dl tørka grønne linser som du koker ev. 1 boks hermetiske
  • 2 sjalottløk
  • 2 kinesiske hvitløk
  • 4 stilker timian
  • 400 g assortert sopp se notis over
  • 3-4 ss olje til steking
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss olivenolje med trøffelsmak se notis over
  • salt
  • pepper

Instructions
 

  • Dersom du bruker tørka bønner og linser må bønnene bløtlegges over natten (eller minst 8 timer), for deretter å kokes møre. Linsene kan ligge i bløt et par timer, og kokes møre de også. De trenger kortere tid enn bønnene så viktig å kjøre to parallelle løp her. Bruker du de hermetiske variantene er det bare å helle av laken og skylle bønnene og linsene i litt kaldt vann.
  • Grovhakk sjalottløk, hvitløk og timian. Skjær sopp i biter - de trenger ikke være veldig små da alt skal i foodprocessoren til slutt.
  • Varm opp oljen til medium/høy varme i en stekepanne.  Stek soppen - gjerne i flere omganger - gyllen. Ha i sjalottløk og hvitløk de siste minuttene av steketiden, disse skal kun bli blanke.
  • Ha bønner, linser, soppblanding, timian, soyasaus og olivenolje i en foodprosessor og kjør til du har en ganske jevn postei. Smak til med salt og pepper, og spe eventuelt med litt (bløtleggings-)vann (fra eventuell steinsopp).
  • Posteien er god mens den er varm og lun, eventuelt kan du ha den i rene glass som du lukker igjen og setter i kjøleskapet.
Keyword postei, sopp, vegansk pålegg