Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram en paiform.
Ha hvetemel, vann, salt og margarin i en foodprocessor med kniver. Kjør til det former seg en rundt deig - spe eventuelt med litt mer mel her.
Kjevle ut deigen og legg den over i terteformen.
Skrell kastanjene og skjær dem i skiver. Legg ca halvparten til side.
Finhakk løk, hvitløk og timian, riv gulrøttene på den groveste siden av et rivjern. Skjær soppen i skiver eller riv den i mindre biter.
Varm opp 2 ss olje til medium/høy varme i en stekepanne. Ha i løk, hvitløk, timian, sopp og altså halvparten av kastanjene og fres til 3-4 minutter. Rør deretter inn gulrøttene og kremost, og skru ned varmen. La det hele putre i noen minutter til osten har smeltet en del. Smak til med salt og pepper, og fordel over paibunnen.
Bak i ovnen i ca. 30 minutter. Gjør klar resten mens paien baker. Grovhakk resten av soppen og persillen.
Varm opp resten av oljen til medium/høy varme i en panne. Ha i sopp og resten av kastanjene og la det frese til soppen er gyllen. Smak til med salt og pepper. Vend persillen og tranebærene i til slutt. Sett pannen på lav varme.
Når du tar paien ut av ovnen har du denne soppblandingen over. Paien smaker best rykende varm.