Go Back

Sopp- og kastanjepai

En nydelig vegansk pai med masse god smak av kastanjer, timian, gulrøtter, sopp og tranebær. 
Prep Time 30 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 1 hour
Course hovedrett
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 250 g hvetemel
  • 3-4 ss kaldt vann
  • 1 ts salt
  • 120 g vegansk margarin
  • 250 g kastanjer
  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 4 stilker timian
  • 5 gulrøtter
  • 250 g aromasopp
  • 4 ss olje
  • 225 g vegansk kremost - maturell eller med urter har du en pakke på 200 gram eller 250 gram så er det greit å bruke hele pakken her
  • 250 g sopp kantarell, shiitake, steinsopp og/eller østerssopp
  • 4 stilker persille
  • 2 ss tørka tranebær

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram en paiform.
  • Ha hvetemel, vann, salt og margarin i en foodprocessor med kniver. Kjør til det former seg en rundt deig - spe eventuelt med litt mer mel her.
  • Kjevle ut deigen og legg den over i terteformen.
  • Skrell kastanjene og skjær dem i skiver. Legg ca halvparten til side.
  • Finhakk løk, hvitløk og timian, riv gulrøttene på den groveste siden av et rivjern. Skjær soppen i skiver eller riv den i mindre biter.
  • Varm opp 2 ss olje til medium/høy varme i en stekepanne. Ha i løk, hvitløk, timian, sopp og altså halvparten av kastanjene og fres til 3-4 minutter. Rør deretter inn gulrøttene og kremost, og skru ned varmen. La det hele putre i noen minutter til osten har smeltet en del. Smak til med salt og pepper, og fordel over paibunnen.
  • Bak i ovnen i ca. 30 minutter. Gjør klar resten mens paien baker. Grovhakk resten av soppen og persillen.
  • Varm opp resten av oljen til medium/høy varme i en panne. Ha i sopp og resten av kastanjene og la det frese til soppen er gyllen. Smak til med salt og pepper. Vend persillen og tranebærene i til slutt. Sett pannen på lav varme.
  • Når du tar paien ut av ovnen har du denne soppblandingen over. Paien smaker best rykende varm.
Keyword fritert sopp, jul, pai