Go Back

Sommerlig squashsuppe

Sommerlig og sunt med squash, hvitløk og sitron. 
Course suppe
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 2 små sommersquash ev. 1 vanlig
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 1 vårløk
  • 4 stilker basilikum
  • 1 sitron
  • 1 ss olje til steking
  • 6 dl vann med grønnsaksbuljongterning- eller pulver
  • salt
  • pepper
  • 2 ts chiliflak

Instructions
 

  • Skjær squashene i store terninger. Finhakk hvitløk, skjær vårløk i ringer og grovhakk basilikum. Riv sitronskallet.
  • Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha i hvitløk og vårløk og la det surre i et par minutter. Ha deretter i squashterningene og hell på vann med buljongterning. La det hele koke opp, og deretter koke i cirka 10 minutter.
  • Kjør suppen jevn i en foodprocessor, blender eller med en stavmikser. Pass på så du ikke brenner deg.
  • Ha tilbake i gryten. Rør inn sitronskall og mesteparten av basilikumen. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
  • Ha over i suppeskåler, topp med resten av basilikumen og chiliflakene.
Keyword squash