Sommerlig squashsuppe
Sommerlig og sunt med squash, hvitløk og sitron.
- 2 små sommersquash ev. 1 vanlig
- 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
- 1 vårløk
- 4 stilker basilikum
- 1 sitron
- 1 ss olje til steking
- 6 dl vann med grønnsaksbuljongterning- eller pulver
- salt
- pepper
- 2 ts chiliflak
Skjær squashene i store terninger. Finhakk hvitløk, skjær vårløk i ringer og grovhakk basilikum. Riv sitronskallet.
Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha i hvitløk og vårløk og la det surre i et par minutter. Ha deretter i squashterningene og hell på vann med buljongterning. La det hele koke opp, og deretter koke i cirka 10 minutter.
Kjør suppen jevn i en foodprocessor, blender eller med en stavmikser. Pass på så du ikke brenner deg.
Ha tilbake i gryten. Rør inn sitronskall og mesteparten av basilikumen. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Ha over i suppeskåler, topp med resten av basilikumen og chiliflakene.