Go Back
hjemmelaga mandelsmør oppskrift

Slik lager du supergodt mandelsmør

Smaker godt som topping av havregrøt, chiagrøt og smoothies, og på brødskiver, vafler eller pannekaker.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 30 minutes
Course nøttesmør, pålegg

Ingredients
  

  • mandler
  • eventuelt litt salt

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 180 grader, og kle et stekebrett med bakepapir.
  • Ha på mandlene, og rist dem i ovnen i 8-10 minutter. Pass på at de ikke brenner seg.
  • Ha mandlene over i en foodprocessor eller god blender, og kjør dem lenge og vel, til du får mandelsmør-konsistens.
  • Dette tar cirka ti minutter, avhengig av styrken på maskinen du bruker. Først vil mandlene bli pulverisert, deretter vil de starte å klumpe seg litt. Til slutt blir fettet skilt ut og du får mandelsmør.
  • Stopp gjerne underveis og dytt mandelmassen ned fra kantene med en slikkepott.
  • Smak eventuelt til med litt salt, og ha deretter mandelsmøret over i et glass med lokk.
Keyword mandelsmør