Forvarm stekeovnen til 175 grader. Smør litt olje i bunn og kanter på en springform (20-22 centimeter) og dryss over litt mel.
Finn fram en stor bakebolle og sikt i hvetemel, sukker, kakaopulver, vaniljesukker, kanel, kayennepepper, natron og salt.
Rør sammen espresso/kaffe, brunt sukker, vann og rapsolje i en liten skål. Hell det våte over i det tørre og visp det hele raskt og kraftig sammen til en jevn røre.
Ha røren over i kakeformen, bruk en slikkepott for å være sikker på at du får med deg alt. Bak i 25-30 minutter, bruk trepinnetesten for å se om kaken er ferdig.
Avkjøl kaken helt på kjøkkenbenken før du begynner å pynte den.
Bringebærfyll:
Rør sammen bringebær og sukker i en liten gryte. La det koke opp under omrøring, tilsett eventuelt en spiseskje vann om det blir tørt. La det koke noen små minutter til det setter seg litt. Ha over i en skål og avkjøl i kjøleskap.
Sjokoladeglasur:
Smelt sjokoladen sammen med kaffe i vannbad.
Skjær smøret i små biter, ha i soyamelk og kjør det så jevnt du greier med en stavmikser eller håndvisp. Ha i sjokoladen mens stavmikseren fortsetter å gå - det skal bli helt jevnt. Spe til slutt med melis til du får en tykk og god sjokoladekrem. Smak gjerne underveis for å være sikker på at du får kremen som ønsket.
Når kaken er helt avkjølt har du den forsiktig ut av formen. Del den - igjen forsiktig - i to horisontalt. Fordel bringebærblandingen på den ene delen og legg den andre forsiktig over. Fordel deretter sjokoladekremen over kaken og langs kantene. Pynt eventuelt med en chili.