Go Back

Saftig vegansk sjokoladekake

Nydelig snopekake med chili, bringebær og masse sjokolade.
Prep Time 30 minutes
Cook Time 30 minutes
Montering 10 minutes
Total Time 1 hour 10 minutes
Course bakst, kake
Servings 1 kake

Ingredients
  

  • olje og mel til smøring/meling av form
  • 5 dl hvetemel
  • 2 dl hvitt sukker
  • 1 dl kakaopulver
  • 1,5 ts vaniljesukker
  • 1 ts kanel
  • 0,5-1 ts kayennepepper
  • 1,5 ts natron
  • 0,5 ts salt
  • 2 ss nytraktet espresso eller sterk kaffe
  • 2 ss brunt sukker
  • 3,5 dl vann
  • 0,75 dl rapsolje

Bringebærfyll:

  • 200 g bringebær
  • 4 ss sukker

Sjokoladeglasur:

  • 200 g vegansk sjokolade
  • 3 ss nytraktet sterk kaffe eller espresso
  • 100 g vegansk margarin
  • 1 ss soyamelk
  • 5-6 dl melis

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 175 grader. Smør litt olje i bunn og kanter på en springform (20-22 centimeter) og dryss over litt mel.
  • Finn fram en stor bakebolle og sikt i hvetemel, sukker, kakaopulver, vaniljesukker, kanel, kayennepepper, natron og salt.
  • Rør sammen espresso/kaffe, brunt sukker, vann og rapsolje i en liten skål. Hell det våte over i det tørre og visp det hele raskt og kraftig sammen til en jevn røre.
  • Ha røren over i kakeformen, bruk en slikkepott for å være sikker på at du får med deg alt. Bak i 25-30 minutter, bruk trepinnetesten for å se om kaken er ferdig.
  • Avkjøl kaken helt på kjøkkenbenken før du begynner å pynte den.

Bringebærfyll:

  • Rør sammen bringebær og sukker i en liten gryte. La det koke opp under omrøring, tilsett eventuelt en spiseskje vann om det blir tørt. La det koke noen små minutter til det setter seg litt. Ha over i en skål og avkjøl i kjøleskap.

Sjokoladeglasur:

  • Smelt sjokoladen sammen med kaffe i vannbad.
  • Skjær smøret i små biter, ha i soyamelk og kjør det så jevnt du greier med en stavmikser eller håndvisp. Ha i sjokoladen mens stavmikseren fortsetter å gå - det skal bli helt jevnt. Spe til slutt med melis til du får en tykk og god sjokoladekrem. Smak gjerne underveis for å være sikker på at du får kremen som ønsket.
  • Når kaken er helt avkjølt har du den forsiktig ut av formen. Del den - igjen forsiktig - i to horisontalt. Fordel bringebærblandingen på den ene delen og legg den andre forsiktig over. Fordel deretter sjokoladekremen over kaken og langs kantene. Pynt eventuelt med en chili.
  • La kaken stå kaldt fram til servering.
Keyword sjokoladekake