1rødbete(helst rå med skallet på - men du kan dra denne retten i land med ferdigkokte også)
1kinesis hvitløkeller 2 hvitløksfedd
1sjalottløkev. annen liten løk
2,5dlrisottoris
6dlvann med grønnsaksbuljongpulver/-terning
3sspinjekjerner
1ssoljetil steking
eventuelt litt salt
noenstilkerbasilikum
Instructions
Tin ertene på kjøkkenbenken mens du gjør klar resten.
Skrell rødbeten og skjær den i terninger. Finhakk hvitløk og sjalottløk. Skyll risen i godt med vann. Kok opp vann med buljongpulver, og hold det rett rundt kokepunktet mens du lager risottoen.
Ha en gryte på medium/høy varme. Ha først i pinjekjernene, og rist dem i et par minutter. Pass på at de ikke brenner seg. Legg dem deretter til side. Ha olje i gryta, deretter hvitløk og sjalottløk, surr det i et par minutter. Tilsett deretter rødbeteterninger og ris, og surr det i et minutt til.
Spe deretter med litt og litt vann med buljongpulver. La det koke helt inn før du har i mer.
Når du har cirka 1 dl vann igjen, har du også i ertene. Ha i vann til du har perfekt risottokonsistens. Ha deretter gryten av varmen, sjekk om du må smake til med litt salt. Topp risottoen med pinjekjerner og basilikum, og servér den rykende varm.
Notes
Du kan godt bytte den ene desiliteren vann med hvitvin. Bruk i så fall vinen først, før du begynner å spe med varmt vann.