Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle en stekerist med bakepapir.
Skjær rispapiret i strimler med en skarp kniv. Rør sammen de andre ingrediensene i en bolle. Fyll en annen bolle med vann.
Legg to striper rispapir oppå hverandre. Dypp dem raskt i vannet slik at de klebes mot hverandre. Tørk av overflødig vann og legg dem i marinaden. Legg dem deretter på risten med bakepapir. Gjenta med alle rispapirstrimlene.
Vil du ha et enda mer autentisk utseende på rispapirbaconet så pensle dem med litt balsamicoeddik. Da får de noen mørkere felt.
Bak i ovnen i 7-9 minutter, eller til de er sprø.
Halvveis i steketiden vil de begynne å se ferdige ut, derfra er det ekstra viktig å følge med når de blåser seg opp litt, for å få dem ut av ovnen før de brenner seg.
Når de er helt ferdige ser de slik ut:
Notes
Oppbevare rispapirbacon i lufttett beholder i romtemperatur - de er bra i opp til tre dager. Smaker kjempegodt til frokost, på burgere, eller bare som de er med ketchup til (hva da guilty pleasures...?).