Go Back
Vegansk BLT med rispapirbacon

Rispapirbacon

Disse knaser og smaker salt og røkt og litt søtt, og alt er strengt tatt bare velstand.
Course tilbehør

Ingredients
  

  • 8 ark rispapir
  • 2 ss olje
  • 3 ss soyasaus
  • 3 ss næringsgjær
  • 0,5 ts liquid smoke
  • 1 ss lønnesirup
  • 0,5 ts røkt paprikapulver

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle en stekerist med bakepapir.
  • Skjær rispapiret i strimler med en skarp kniv. Rør sammen de andre ingrediensene i en bolle. Fyll en annen bolle med vann.
  • Legg to striper rispapir oppå hverandre. Dypp dem raskt i vannet slik at de klebes mot hverandre. Tørk av overflødig vann og legg dem i marinaden. Legg dem deretter på risten med bakepapir. Gjenta med alle rispapirstrimlene.
  • Vil du ha et enda mer autentisk utseende på rispapirbaconet så pensle dem med litt balsamicoeddik. Da får de noen mørkere felt.
  • Bak i ovnen i 7-9 minutter, eller til de er sprø. 
  • Halvveis i steketiden vil de begynne å se ferdige ut, derfra er det ekstra viktig å følge med når de blåser seg opp litt, for å få dem ut av ovnen før de brenner seg.
  • Når de er helt ferdige ser de slik ut:

Notes

Oppbevare rispapirbacon i lufttett beholder i romtemperatur - de er bra i opp til tre dager. Smaker kjempegodt til frokost, på burgere, eller bare som de er med ketchup til (hva da guilty pleasures...?).
Keyword bacon, rispapir, vegansk bacon