Forvarm stekeovnen til 225 grader. Kle et stekebrett med bakepapir. Fordel potetene utover stekebrettet. Press dem ned med knytteneven til de er cirka to centimeter tykke.
Dryss salt, pepper og olje over. Stek i cirka 20 minutter til potetene er gylne og fine. Gjør klar resten mens potetene står i ovnen.
Ha kikerter, hvitløk, tahini, sitronsaft og litt vann i en foodprocessor, og kjør til du har en helt jevn hummus. Spe med vann for riktig konsistens, smak til med salt og eventuelt litt mer hvitløk og/eller tahini.
Vask og eventuelt skrell gulrøttene, og skjær dem i staver. Grovhakk koriander.
Dersom du bruker frosne pitabrød kan du ha dem i ovnen med potetene de siste minuttene.
Anrett poteter, hummus, gulrøtter, koriander og pitabrød på tallerken. Litt olje og chiliflak over hummusen er ekstra godt. Eventuelt kan du sette alt i skåler på bordet, og la folk forsynes seg selv.