Go Back

Restepoteter med hummus

NB. Her står det at denne retten tar 30 minutter å lage. Det går med lenger tid om du ikke har ferdig kokte poteter og kikerter.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Course hovedrett
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 8 kokte eller bakte poteter
  • salt
  • pepper
  • kaldpresset raps- eller olivenolje
  • 4 dl kikerter f.eks. innholdet fra én kartong, eller 2 dl tørka kikerter som du bløtlegger over natten og koker
  • 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
  • 2 ss tahini
  • 0,5 sitron
  • litt vann
  • 2 gulrøtter
  • 4 stilker koriander
  • 4 pitabrød
  • chiliflak kan sløyfes

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 225 grader. Kle et stekebrett med bakepapir. Fordel potetene utover stekebrettet. Press dem ned med knytteneven til de er cirka to centimeter tykke.
  • Dryss salt, pepper og olje over. Stek i cirka 20 minutter til potetene er gylne og fine. Gjør klar resten mens potetene står i ovnen.
  • Ha kikerter, hvitløk, tahini, sitronsaft og litt vann i en foodprocessor, og kjør til du har en helt jevn hummus. Spe med vann for riktig konsistens, smak til med salt og eventuelt litt mer hvitløk og/eller tahini.
  • Vask og eventuelt skrell gulrøttene, og skjær dem i staver. Grovhakk koriander.
  • Dersom du bruker frosne pitabrød kan du ha dem i ovnen med potetene de siste minuttene.
  • Anrett poteter, hummus, gulrøtter, koriander og pitabrød på tallerken. Litt olje og chiliflak over hummusen er ekstra godt. Eventuelt kan du sette alt i skåler på bordet, og la folk forsynes seg selv.
Keyword restemat