Go Back

Rabarbrakompott

Nydelig norsk tradisjonsdessert med en hovedingrediens mange har i hagen.
Prep Time 5 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 25 minutes
Course Dessert
Cuisine norsk
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 200 g rabarbra
  • 1,5 dl dl sukker
  • 5 dl + 3 ss vann
  • 3 ss potetmel

Instructions
 

  • Kutt av topp og bunn på rabarbraen, vask stilken og del den opp i passe biter.
  • Kok opp rabarbra, halvparten av sukkeret og vann. La det småkoke i mellom fem og ti minutter, til all rabarbraen har "løst seg opp". Smak til med resten av sukkeret. Rør potetmel ut med 3 ss kaldt vann og tilsett den som en tynn stråle i den kokende massen.
  • Rør forsiktig mens kompotten tykner, og la den småkoke i et lite minutt, før du heller den over i en form. Dryss litt sukker på overflaten for å unngå snerk. Sett kaldt fram til servering.

Notes

Tips: For litt ekstra smak av kompotten kan du tilsette en vaniljestang (delt i to på langs), en kanelstand og/eller et par stjerneanis i vannet når du koker rabarbraen. Ta dem ut før du har i potetmelblandingen.
Keyword grøt, rabarbra