Go Back

Rå lasagne

Et helt rått luksusmåltid med finskåra skiver av squash, "valnøttkjøtt", marinarasaus, pesto, kremet maissaus og cashewost.
Prep Time 1 hour
Bløtlegging og venting (ca.) 14 hours
Total Time 15 hours
Course hovedrett
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 2 squash
  • 1 porsjon probio-ostebase se lenke i teksten over oppskriften

Valnøttkjøtt:

  • 1,5 dl bløtlagte valnøtter
  • 2,5 dl bløtlagte soltørka tomater
  • 1 ss mørk miso
  • 4 stilker oregano
  • 1 ss soyasaus
  • litt kayennepepper
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts agavesirup

Marinarasaus:

  • 5 dl bløtlagte soltørkede tomater
  • 4 plommetomater uten stilkfeste
  • 12 kirsebærtomater uten stilkfeste
  • 4 hvitløksfedd rensede
  • 1 ts salt
  • 1 liten sjalottløk skrelt
  • 3 ss spiseskjeer olivenolje
  • 2 ss lønnesirup
  • litt sitronsaft
  • 4 stilker basilikum
  • 4 stilker oregano
  • 4 stilker timian

Pesto:

  • 1 bunt basilikum
  • 0,5 bunt persille
  • 1 hvitløksfedd
  • 2 dl pinjekjerner
  • olivenolje
  • salt
  • pepper

Maissaus:

  • 1,5 dl maiskorn
  • 0,5 dl olivenolje
  • 0,5 dl vann
  • salt
  • pepper

Instructions
 

  • Skjær squashen i lange, tynne skiver. Bruk en mandolin om du har.

Valnøttkjøtt:

  • Bland alt sammen i en kjøkkenmaskin eller blender. Pass på å ikke kjøre det så lenge, nøttene skal ikke knuses helt.

Marinarasaus:

  • Kjør sausen jevn i en kjøkkenmaskin eller blender.

Pesto:

  • Kjør alt jevnt i en kjøkkenmaskin eller blender. Pestoen skal være ganske tørr.

Maissaus:

  • Kjør sausen jevn i en kjøkkenmaskin eller blender. Spe eventuelt med mer vann for en tynnere saus.

Montering:

  • Legg noen squashskiver nederst i en rund form. Legg på valnøttkjøttet og marinarasaus, og ha deretter et nytt lag med squash, Topp med pesto, og eventuelt ostesaus.
  • Fjern ringen forsiktig.
  • Server lasagnaen med maissaus, og eventuelt en råkostsalat.
Keyword raw food