Rå lasagne
Et helt rått luksusmåltid med finskåra skiver av squash, "valnøttkjøtt", marinarasaus, pesto, kremet maissaus og cashewost.
Prep Time 1 hour hr
Bløtlegging og venting (ca.) 14 hours hrs
Total Time 15 hours hrs
- 2 squash
- 1 porsjon probio-ostebase se lenke i teksten over oppskriften
Valnøttkjøtt:
- 1,5 dl bløtlagte valnøtter
- 2,5 dl bløtlagte soltørka tomater
- 1 ss mørk miso
- 4 stilker oregano
- 1 ss soyasaus
- litt kayennepepper
- 2 ss olivenolje
- 1 ts agavesirup
Marinarasaus:
- 5 dl bløtlagte soltørkede tomater
- 4 plommetomater uten stilkfeste
- 12 kirsebærtomater uten stilkfeste
- 4 hvitløksfedd rensede
- 1 ts salt
- 1 liten sjalottløk skrelt
- 3 ss spiseskjeer olivenolje
- 2 ss lønnesirup
- litt sitronsaft
- 4 stilker basilikum
- 4 stilker oregano
- 4 stilker timian
Pesto:
- 1 bunt basilikum
- 0,5 bunt persille
- 1 hvitløksfedd
- 2 dl pinjekjerner
- olivenolje
- salt
- pepper
Maissaus:
- 1,5 dl maiskorn
- 0,5 dl olivenolje
- 0,5 dl vann
- salt
- pepper
Montering:
Legg noen squashskiver nederst i en rund form. Legg på valnøttkjøttet og marinarasaus, og ha deretter et nytt lag med squash, Topp med pesto, og eventuelt ostesaus.
Fjern ringen forsiktig.
Server lasagnaen med maissaus, og eventuelt en råkostsalat.