Potetvafler
Kanskje verdens beste måte å bruke opp gårsdagens potetrester på. Uten egg - uten melk - uten sukker.
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 20 minutes mins
Total Time 30 minutes mins
- 400 g kokte poteter
- 1 vårløk
- 1 ts salt
- 0,5 ts pepper
- 1 ss olje + ekstra til steking
- 1 dl hvetemel
Dersom du ikke har ferdig kokte poteter så starter du med å skrelle og koke noen. Ha dem deretter i en bolle og mos dem med en gaffel.
Grovhakk vårløk og ha den i potetene, ha også i salt, pepper og olje. Rør godt sammen. Ha deretter i én og én spiseskje hvetemel, og jobb deigen sammen til den henger godt sammen.
Dersom du lager store vaffelhjerter kan du dele deigen i tre like store deler. Bruker du belgisk vaffeljern kan du lage fire eller seks (kommer an på størrelsen på jernet). Form en ball av hver deigbit og press den ned til den er cirka 0,5 cm flat.
Varm opp olje i vaffeljern. Ha i en flat deigbit og press jernet forsiktig ned. Potetvaflene må stekes litt lengre enn vanlige vafler. Føler du for å tjuvtitte underveis kan det godt være at vaflene henger fast i både toppen og bunnen av jernet og altså deles på midten, men ikke få panikk - legg jernet ned og la de stå noen minutter til. Slik blir det vafler av!
Gjenta med alle deigbitene, og server de nystekte vaflene så fort du kan - da smaker de best!
Keyword middagsvafler, poteter, potetvafler