Go Back

Potettaco

Billig og knallgod fredagsmiddag med krydra potetbiter, mild cashewdressing, salat og tortillas. 
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Course hovedrett
Cuisine meksikansk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 65 g rå usalta cashewnøtter
  • 4 poteter
  • 1 ss olje
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts paprikapulver
  • 0,5 ts røkt paprikapulver
  • 0,5 ts chilipulver
  • salt og pepper
  • 50 g salat
  • 1 tomat
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 ss sitronsaft
  • 6 maistortillas
  • 2 stilker koriander

Instructions
 

  • Bløtlegg nøttene i litt vann mens du gjør klar potetene.
  • Forvarm stekeovnen til 200 grader og kle et stekebrett med bakepapir. Vask eller skrell potetene og skjær dem i små terninger. Fordel dem utover stekebrettet, ha på olje, spisskummen, paprikapulver, røkt paprikapulver, chilipulver, salt og pepper, og sett i ovnen i cirka 20 minutter.
  • Skjær salat i strimler, og tomat i terninger.
  • Hell vannet av nøttene og ha dem i en foodprocessor sammen med hvitløk, sitronsaft, litt salt og litt vann. Kjør til du har en helt jevn saus (ha i litt mer vann om du trenger). Smak gjerne til med mer hvitløk/sitron/salt etter smak.
  • Varm opp tortillas etter anvisning på pakken, og fyll dem med salat, tomat, poteter og cashewsaus. Litt koriander på toppen er godt om du liker det.
Keyword poteter, taco