Go Back

Potetstappe med hvitløk

Nydelig tilbehør som passer flott til julemiddagen og typiske søndagsmiddager.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 40 minutes
Total Time 50 minutes
Course tilbehør
Servings 6 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 hel hvitløk
  • 2 kg poteter
  • salt og pepper
  • 5-6-7 ss vegansk margarin
  • gressløk

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader. Skjær toppen av hvitløken (slik at du kan se feddene), gni den inn med olivenolje, pakk inn i aluminiumsfolie og bak i 40 minutter, eller til potetene er ferdigkokte.
  • Kok opp godt med vann i en stor gryte. Skrell potetene og skjær dem i mindre biter. Kok dem møre. Sil av vannet.
  • Når hvitløken er ferdig i ovnen, presser du ut feddene og har dem oppi med potetene. Mos godt med en gaffel eller potetmoser. Tilsett salt og pepper, og smak til med vegansk margarin.
  • Finhakk gressløk og ha over ved servering.
Keyword jul, potetstappe, potettilbehør