Go Back

Potetsalat med pesto og ruccola

Nydelig potetsalat med ovnsbakte poteter og masse friske og gode smaker.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 55 minutes
Course grillmat, tilbehør
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 800 g kokefaste poteter
  • 2 ss raps- eller solsikkeolje
  • salt og pepper
  • 2 kinesiske hvitløk eller 4 hvitløksfedd
  • 5 stilker basilikum
  • 4 ss pinjekjerner
  • 1 sitron (saften)
  • 0,5-1 dl olivenolje
  • 200 g ruccolasalat

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
  • Skrell potetene og skjær de i relativt store terninger (lenger på 2-2,5 cm er bra). Fordel disse utover stekebrettet, ha raps- eller solsikkeolje, salt og pepper over og vend det hele sammen slik at alle potetene dekkes av oljen.
  • Legg også hvitløkene på brettet, disse skal ikke skrelles. Bak i cirka 35-40 minutter, til potetterningene er møre. Vend litt på dem underveis.
  • Ha basilikum, pinjekjerner, sitronsaft, salt og pepper i en foodprocessor. Sett den på og spe med olivenolje til du har en fin, tyktflytende pesto.
  • La det hele stå i foodprocessoren til potetene er ferdigbakte. Da tar du hvitløkene ut av ovnen, skjærer et lite hakk i dem og presser innmaten over i foodprocessoren og kjører det hele litt til.
  • Ha ruccolasalat, poteter og pesto i en stor bolle, vend det hele litt sammen, før du har over på serveringsfat. Potetsalaten er best når potetene er rykende varme, men kan også serveres lun eller kald.
Keyword grilltilbehør, potetsalat