Go Back

Potet- og vårløksuppe

Prep Time 10 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 25 minutes
Course forrett, hovedrett, suppe
Cuisine fransk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 5 medium/store poteter
  • 4 vårløk
  • 2 ss olje til steking
  • 7 dl vann
  • 2 ts salt

Instructions
 

  • Skrell potetene og skjær de i terninger. Skjær vårløk i ringer.
  • Varm opp oljen til medium varme i en gryte. Ha i potetbitene og la dem surre noen minutter. Ha deretter i nesten all vårløken (bare spar litt til dekorasjon av suppen), surr noen minutter til. Ha i vann og 1 ts salt og la det koke opp. Sett på lokket og la det koke til potetbitene er møre.
  • Kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en food processor eller blender (pass på at du ikke brenner deg). Smak til med salg, og spe eventuelt med litt mer vann om suppen blir for tykk.
  • Hell over i suppeskåler, topp med resten av vårløken og eventuelt litt pepper.
Keyword potetsuppe