Plommesyltetøy
Hjemmelaget plommesyltetøy er kjempegodt! Bruk det som pålegg på brødskiva, på vafler, på grøt, til kakefyll eller i desserter.
Prep Time 15 minutes mins
Cook Time 25 minutes mins
Total Time 40 minutes mins
Course konservering, syltetøy
Cuisine norsk
Servings 1 liter syltetøy (ca.)
- 1 kg plommer
- 1 dl vann
- 250 g sukker med pektin eller mer om plommene ikke er så søte
Rens plommene (ta bort stilk og stein) og vask de. Pass på at du sorterer ut plommer som er sprukket, har mørke flekker, støtskader, mugg eller annen skade. Plommene skal være tørre og skallet skal være glatt.
Vannmengden avhenger av plommene. Faste plommer trenger mye vann, mens bløte trenger lite.
Ha dem i en gryte sammen med vannet. Kok opp.
La det koke i ca ti minutter, til plommene er myke og "grøtete". Rør inn sukkeret, og la det koke til alt er oppløst.
Hell syltetøyet på rene glass. Ha på lokk og sett kaldt.
Syltetøyet oppbevares mørkt og kjølig.