Go Back

Perfekt falafel

Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Bløtlegging 12 hours
Total Time 12 hours 30 minutes
Course hovedrett
Cuisine Midt-østen
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 2 dl tørka kikerter
  • 1 hvitløksfedd
  • 4 stilker bladpersille
  • 4 stilker koriander
  • 0,5 rød chili
  • 1 ts salt
  • 1 ts malt spisskummen
  • 1 ts bakepulver
  • 4-5 ss hvetemel ev. kikertmel
  • olje til steking
  • godt tilbehør, f,eks. pitabrød, salat, srirachamajones og/eller hummus

Instructions
 

  • Bløtlegg kikertene i godt med vann over natten, eller i minst åtte timer.
  • Sil av vannet og ha kikertene over i en foodprocessor. Skrell løk og hvitløk og ha i sammen med kikertene. Tilsett persille, koriander, chili, salt, spisskummen, og bakepulver.
  • La maskinen gå på middels hastighet en liten stund. Kikertene skal ikke finmales. Du må nok stoppe et par ganger for å dytte massen ned fra kantene med en slikkepott.
  • Tilsett én og én spiseskje mel. Når massen begynner å klebre seg sammen har du hatt i nok.
  • Overfør massen til en bolle som du dekker til med plastfolie og setter kaldt fram til servering. Den holder seg fint et par dager i kjøleskapet.
  • Før steking former du boller som du trykker litt flate. Jeg pleier å gå for diameter på 2 ca. 1 cm og høyde på ca. 1 cm.
  • Varm opp oljen til medium/høy varme i en stekepanne og stek falaflene gylne på hver side.
  • Servér falaflene varme med godt tilbehør.
Keyword falafel