Bløtlegg kikertene i godt med vann over natten, eller i minst åtte timer.
Sil av vannet og ha kikertene over i en foodprocessor. Skrell løk og hvitløk og ha i sammen med kikertene. Tilsett persille, koriander, chili, salt, spisskummen, og bakepulver.
La maskinen gå på middels hastighet en liten stund. Kikertene skal ikke finmales. Du må nok stoppe et par ganger for å dytte massen ned fra kantene med en slikkepott.
Tilsett én og én spiseskje mel. Når massen begynner å klebre seg sammen har du hatt i nok.
Overfør massen til en bolle som du dekker til med plastfolie og setter kaldt fram til servering. Den holder seg fint et par dager i kjøleskapet.
Før steking former du boller som du trykker litt flate. Jeg pleier å gå for diameter på 2 ca. 1 cm og høyde på ca. 1 cm.
Varm opp oljen til medium/høy varme i en stekepanne og stek falaflene gylne på hver side.
Servér falaflene varme med godt tilbehør.