Skrell pastinakkene. Cirka 100 gram av dem skjærer du i tynne, tynne skiver. Disse skal bli chips. Resten skjærer du i litt mindre biter, disse skal kokes til suppe. Finhakk sjalottløk.
Legg litt kjøkkenpapir på benken ved siden av komfyren. Varm opp olje til medium/høy varme i en stekepanne. Stek pastinakkchipsen til den blir sprø. Løft den deretter over på kjøkkenpapiret, krydre med salt og pepper. Bytt ut pannen med en gryte og start på suppen.
Ha 1 ss olje på medium til høy varme i gryten. Ha i løk og la den surre i noen minutter.
Tilsett deretter pastinakkbiter, la dem surre i noen minutter før du heller på melk, vann med buljongpulver og laurbærblad. La det hele koke opp til pastinakkbitene er møre.
Fjern laurbærbladene. Løft pastinakk og løk over i en foodprocessor, kjør til du har en jevn puré. Spe med litt og litt væske til du har en suppekonsistens du liker. Smak til med salt.
Topp suppen med persillepuré (oppskrift under) og pastinakkchips.
Persillepuré:
Grovhakk persillen og ha i den i en foodprocessor. La den kjøre noen runder slik at den blir hakket i mindre biter. Ha i fløten, la det kjøre til det er ganske jevnt.