Go Back

Pasta i kremet tomatsaus

Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Bløtlegging (maks) 1 hour
Course hovedrett
Cuisine italiensk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 1,5 dl cashewnøtter
  • 1 dl soltørka tomater gjerne i olje
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 1 sjalottløk eller annen liten løk
  • 2 ss tomatpuré
  • 2,5 dl vann
  • salt
  • pepper
  • 1 ss sitronsaft
  • 3 ss næringsgjær (kan sløyfes)
  • 200 g tørka pasta
  • olje til steking
  • 4 dl knuste eller hakkede tomater (innholdet fra 1 boks/kartong)
  • 100 g spinat
  • rista pinjekjerner

Instructions
 

  • Bløtlegg cashewnøttene i rikelig med vann. Gjør gjerne dette en time før du starter på resten av retten (men det er ikke nødvendig - det gir bare en ekstra kremet saus). Dersom du bruker tørka soltørka tomater (altså ikke varianten som ligger i olje), bør de også ligge litt i vann før bruk.
  • Kok opp godt med vann til pastaen i en gryte.
  • Finhakk sjalottløk og hvitløk, grovhakk soltørka tomater.
  • Sil vannet av nøttene, ha dem i en foodprocessor eller blender, og tilsett tomatpuré, 2,5 dl vann, salt, pepper, sitronsaft og næringsgjær. Kjør til du har en helt jevn, tyktflytende saus.
  • Ha pastaen i vannet og kok til al dente-konsistens. Varm opp litt olje i en panne. Ha i løk, hvitløk og soltørka tomat, og la surre i noen minutter. Tilsett knuste tomater og cashewsausen. Rør sammen og la det koke opp. Juster eventuelt med litt mer salt og pepper, og rør inn spinaten.
  • Når pastaen er ferdig kokt, siler du av vannet og vender den inn i tomatsausen. Topp med pinjekjerner. Servér retten med en gang.
Keyword pasta, tomatsaus