Bløtlegg cashewnøttene i rikelig med vann. Gjør gjerne dette en time før du starter på resten av retten (men det er ikke nødvendig - det gir bare en ekstra kremet saus). Dersom du bruker tørka soltørka tomater (altså ikke varianten som ligger i olje), bør de også ligge litt i vann før bruk.
Kok opp godt med vann til pastaen i en gryte.
Finhakk sjalottløk og hvitløk, grovhakk soltørka tomater.
Sil vannet av nøttene, ha dem i en foodprocessor eller blender, og tilsett tomatpuré, 2,5 dl vann, salt, pepper, sitronsaft og næringsgjær. Kjør til du har en helt jevn, tyktflytende saus.
Ha pastaen i vannet og kok til al dente-konsistens. Varm opp litt olje i en panne. Ha i løk, hvitløk og soltørka tomat, og la surre i noen minutter. Tilsett knuste tomater og cashewsausen. Rør sammen og la det koke opp. Juster eventuelt med litt mer salt og pepper, og rør inn spinaten.
Når pastaen er ferdig kokt, siler du av vannet og vender den inn i tomatsausen. Topp med pinjekjerner. Servér retten med en gang.