Kle en form på ca 15*20 cm med bakepapir. Det er greit å ha litt ekstra i kantene her, så kan du bruke det samme bakepapirarket når du skal steke friesene i ovnen.
Ha kikertmel, vann, olivenolje, rosmarin og salt i en gryte, visp det godt sammen. Skru på varmen og la det hele koke opp mens du visper jevnlig. La det koke i et par minutter, visp så det ikke brenner seg. Røren vil bli ganske tykk nå.
Hell du røren over i formen. Glatt den til på toppen og la den stå til den stivner. Dette går fortere om den får stå kaldt.
Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram et stekebrett. Ha kikertmassen over på et skjærebrett. Jeg pleier å gjenbruke bakepapiret på stekebrettet, men det går jo også an å ta et nytt ark om det blir for klissete. Gni dette inn med litt olje.
Skjær kikertmassen i fries. De på bildene var ca 5 cm lange og 5-7 mm på kortsidene. Det går fint å ha de større også, da tar det litt lengre tid før de blir sprø.
Fordel friesene utover på stekebrettet og sett i ovnen. Etter 10 minutter tar du brettet ut og vender på friesene. Du får fort følelsen på hvor lenge de trenger å stå i. Jeg pleier å vende de slik at de får steke ca 5-10 minutter på hver side (altså alle fire langsider), da er de myke i midten og sprø i kantene. Lar du de stå lenger blir de hardere, jeg synes de er gode da også. Prøv deg fram for å finne din favoritt.
Server kikertfries rykende varme sammen med yoghurtsaus (oppskrift under).