Go Back

Ovnsbakt pecan-knekk

Antall: 1 mellomstor kakeboks
Prep Time 10 minutes
Cook Time 25 minutes
Avkjøling 30 minutes
Total Time 1 hour 5 minutes
Course julekaker, konfekt
Servings 1 mellomstor kakeboks

Ingredients
  

  • 3 dl pecannøtter
  • 2 ss gresskarkjerner
  • 2 ss chiafrø
  • 2 ss valmuefrø
  • 2 ss brunt sukker
  • 1 klype salt kan sløyfes
  • 2 ss kokosolje
  • 1 dl sirup

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 160 grader og kle et stekebrett med bakepapir.
  • Grovhakk nøttene. Ha dem i en bolle og rør inn valmuefrø, chiafrø, sesamfrø, sukker og salt. Smelt oljen om den er hard, ha deretter den og sirupen over i bollen med det andre. Vend alt godt sammen.
  • Fordel blandingen jevnt utover stekebrettet. Pass på kantene - du har ikke så lyst å få det ut over kantene på bakepapiret. Stek i 20-25 minutter, følg godt med slik at det ikke brenner seg. Det skal være en jevn brunfarge, lukte godt, og kantene kan bli litt brunere enn resten uten at det er krise.
  • Ha brettet ut av ovnen, og la det avkjøles helt før du skjærer eller knekker opp i passende biter. Oppbevares i lukket kakeboks i kjøleskapet.
Keyword julesnop