Go Back

Ovnsbakt blomkål på libanesisk vis

Krydret og god blomkål med masse gode toppinger. Servér med litt couscous eller ris for et større måltid.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Course hovedrett
Cuisine libanesisk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 stor blomkål
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts kardemomme
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts kanel
  • 0,5 ts muskat
  • 1 ts salt
  • 1 sitron
  • 3 ss tahini
  • 3 ss varmt vann
  • 30 g pinjekjerner
  • 4 stilker bladpersille
  • 0,5 granateple
  • eventuelt noen tørka roseblader

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader og finn fram en ganske stor ildfast form.
  • Del blomkålen i buketter og ha i formen. Finhakk hvitløk. Ha halvparten av den i en liten bolle, og rør inn olivenolje, kardemomme, spisskummen, kanel, muskat og 0,5 ts salt. Press i saften fra en halv sitron. Ha over i blomkålformen, og vend godt slik at alle bukettene blir dekket. Sett i ovnen og bak i 15-20 minutter. Gjør klar toppingene mens blomkålen baker.
  • Ha resten av hvitløken i en bolle, press i saften fra en halv sitron og rør inn tahini, 0,5 ts salt og vann. Rør godt til du har en flytende saus - spe med mer vann om det blir for tykt.
  • Dersom pinjekjernene ikke er rista, kan du starte med å riste dem kjapt i en varm og tørr stekepanne. Grovhakk persille, og rens kjernene fra granateplet.
  • Når blomkålformen kommer ut av ovnen, topper du med tahinisaus, pinekjerner, persille, granateplekjerner og roseblader. Servér retten rykende varm.
Keyword blomkål, meze