Forvarm stekeovnen til 200 grader og finn fram en ganske stor ildfast form.
Del blomkålen i buketter og ha i formen. Finhakk hvitløk. Ha halvparten av den i en liten bolle, og rør inn olivenolje, kardemomme, spisskummen, kanel, muskat og 0,5 ts salt. Press i saften fra en halv sitron. Ha over i blomkålformen, og vend godt slik at alle bukettene blir dekket. Sett i ovnen og bak i 15-20 minutter. Gjør klar toppingene mens blomkålen baker.
Ha resten av hvitløken i en bolle, press i saften fra en halv sitron og rør inn tahini, 0,5 ts salt og vann. Rør godt til du har en flytende saus - spe med mer vann om det blir for tykt.
Dersom pinjekjernene ikke er rista, kan du starte med å riste dem kjapt i en varm og tørr stekepanne. Grovhakk persille, og rens kjernene fra granateplet.
Når blomkålformen kommer ut av ovnen, topper du med tahinisaus, pinekjerner, persille, granateplekjerner og roseblader. Servér retten rykende varm.