Bløtlegg steinsoppen i vann, pass på at den er helt dekket av vann, jeg pleier å legge en tallerken oppå for å presse ned soppen. Dette tar ca. 20 minutter før den er bløt nok.
Skyll linsene, ha dem i en gryte med vann som dekker ca. 2 cm over linsekanten. Kok opp, og la det koke til linsene ikke er røde lenger, det tar ca. 10 minutter. Sil av vannet og avkjøl. La det gjerne ligge i silen mens du gjør klar resten, så renner mer og mer vann av.
Kutt aubergine og squash i små terninger, lengder på 0,5-0,8 cm er bra. Spre dem på et fat og salt dem lett, dette gjør vi for å trekke ut vannet, og det tar cirka 20 minutter.
Kutt gulrot, selleri, løk og sopp til det blir veldig smått, enten for hånd eller i en foodprosessor.
Ha godt med olje i en stekepanne. Start med å steke løken, hold på til den begynner å svette. Ha deretter i gulrot, stek i noen minutter til, så har du i selleri, og til slutt sopp. Krydre med karripulveret.
Fortsett stekingen til væsken absorberes og blandingen begynner å sette seg fast i pannen. Dette tar ca. 10-15 minutter. Spre blandingen utover en tallerken eller et fat, slik at det kjøles ned raskt.
Hell vannet av aubergine og squash, og bruk gjerne et kjøkkenpapir til å få med deg ekstra mye vann (og litt salt). Ha over i en ildfast form. Finhakk litt hvitløk og rør sammen med olje, hell over, og stek i ovn på 180 grader i ca. 10-15 min. Avkjøl.
Kutt nøttene (her er det også lov å bruke foodprocessor) og ha dem i en stor bolle. Skjær aprikos i små terninger og bland i. Ha steinsoppen ut av bløtevannet (og spar på vannet, det er kjempegodt i saus!), grovhakk soppen og bland inn.
Rør inn linsene og gulrotmiksen, ha deretter i BBQ-saus og persille. Rør det godt sammen. Vend til slutt inn aubergine og squash, og smak eventuelt til med salt og Midsummer hot sauce.
Fjern de ytterste bladene fra rosenkålen, kok den i et par minutter, og legg den over i iskaldt vann slik at kokeprosessen stopper.
Nå har du to valg – nøttesteken kan stekes innpakket i butterdeig eller i en brødform.
Form nøttemassen som en loff, lag en grop i den og ha i rosenkålen. Press massen igjen, og pakk den inn i butterdeig som du forsegler med vann eller margarin på undersiden – eller ha den i en brødform dekket med bakepapir.
Stek nøttesteken i ca. 40 minutter på 180 grader, den skal bli godt gylden.