Go Back
vegansk sjokoladepudding vegetarbloggen sykt godt oppskrift

Mormors sjokoladepudding

Cook Time 15 minutes
Avkjøling 2 hours
Total Time 2 hours 15 minutes
Course Dessert
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 2 dl sukker
  • 0,75 dl kakaopulver
  • 1,5 dl maisstivelse
  • 7 dl soyamelk med sjokoladesmak
  • 50 g melkefri sjokolade
  • 1 ts vaniljeekstrakt ev. rent vaniljepulver
  • friske bær og/eller vaniljesaus til servering

Instructions
 

  • Ha sukker, kakaopulver og maisstivelse i en gryte. Visp det godt sammen. Ha i soyamelken, og visp den inn til du har en helt jevn blanding. Kok opp forsiktig mens du visper. Hvis blandingen ser ut til å brenne seg, må du skru ned varmen.
  • Sett ned varmen med en gang det koker, men fortsett å vispe. Etter 5–10 minutter stivner puddingen. Ta gryten av varmen.
  • Finhakk sjokoladen, og ha i gryten sammen med vaniljeekstrakt. Rør til sjokoladen har smeltet.
  • Puddingen kan serveres varm, eller du kan ha den over i en skål dekket med plastfolie og sette den i kjøleskapet over natten.
  • Server med friske bær og/eller vaniljesaus.

Notes

Har du ikke soyamelk med sjokoladesmak i huset, kan du fint bruke vanlig. Tilsett da 50 gram sjokolade ekstra.
Keyword sjokoladepudding, sykt godt