Go Back

Meksikansk "kjøttgryte" - helt vegansk

Plantebasert alternativ til kjøtt som kan spises som gryterett, eller serveres i tacos, burritos eller på nachos.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 25 minutes
Course hovedrett
Cuisine meksikansk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 200 g aromasopp
  • 100 g valnøtter
  • olje til steking
  • 1 ss soyasaus
  • 1 sjalottløk
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • 0,5 jalapeño
  • 4 stilker koriander
  • 2 tomater
  • 2 ts spisskummen
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts chipotlepulver eller røkt paprikapulver
  • 1 lime halv i sausen, halv til servering
  • salt
  • pepper
  • eventuelt ris til servering

Instructions
 

  • Skjær sopp i litt mindre biter. Ha i en foodprocessor sammen med nøttene og kjør til det hele har en litt "chunky" konsistens der det begynner å klebre seg, men fortsatt er tydelige biter av både sopp og nøtter.
  • Varm opp oljen til medium/høy varme i en stekepanne. Ha soppblandingen over i den og stek til det begynner å bli gyllent, ha deretter i soyasaus (du trenger ikke vaske foodprocessoren ennå, sausen kan lages i rett i den).
  • Lag sausen mens det steker.
  • Grovhakk sjalottløk, hvitløk, jalapeño og koriander og ha i foodprocessoren. Spar eventuelt litt koriander til garnityr.
  • Skjær det harde stilkfestet av tomatene og ha resten av tomatene i. Ha også i spisskummen, paprikapulver og chipotlepulver, og press i saften fra en halv lime. Den andre halvdelen kan du skjære i båter og spare til senere. Kjør det hele til en jevn saus.
  • Hell over i pannen med soppen, skru varmen ned til medium og la det putre til sausen er god og varm. Smak til med salt og pepper.
  • Server rykende varmt, gjerne med ris til, og limebåter og koriander på toppen. Litt ekstra jalapeños er også godt om du liker det litt spicy. Retten kan også serveres som fyll i burritos eller i tacos.
Keyword sofritas