Pizzadeig (NB du kan lage andre typer deig - ta din favoritt til fire porsjoner)
6dlvann
2sstørrgjær
4ssolivenolje
2tssalt
14-15dlhvetemelpluss ekstra til utbaking
Tomatsaus
1sjalottløkeller annen liten løk
2hvitløksfedd
2ssolje til steking
1tssukker
1ssbalsamicoeddik
1sstørka oregano
0,5tschiliflak
8dlknuste eller hakkede tomater(innholdet fra 2 bokser/kartonger, eller laget fra ferske tomater)
1sstomatpuré
2dlvann
Farse og topping
2ssolje til steking
200gvegansk farse
1tssalt
1tsrøkt paprikapulver
1tshvitløkspulver
1tsløkpulver
200grevet vegansk ost til smelting
1sskaldpresset raps- eller olivenolje
2stilkeroregano
50gruccola
Instructions
Pizzadeig
Varm opp vannet til ca. 30 grader. Ha det i en bolle, rør inn tørrgjøren. Ha deretter i resten av ingrediensene og elt det sammen til en jevn og smidig deig. Dekk med et kjøkkenhåndkle og la deigen heve i ca. én time. Gjør klar tomatsaus, farse og toppinger mens du venter.
Tomatsaus
Grovhakk sjalottløk, finhakk hvitløk.
Varm opp oljen til medium til høy temperatur i en gryte. Ha i litt olje, løk og hvitløk, og la det surre i et par minutter. Tilsett deretter sukker, balsamicoeddik, oregano og chiliflak. Rør det sammen.
Hell på de knuste tomatene, tomatpureen og vannet, la det koke opp, skru ned varmen og la sausen putre på lav varme til farsen er stekt og deigen er hevet.
Farse
Her kommer kryddermengden og steketiden litt an på hva slags type farse du har. Jeg anbefaler å steke den i olje, og krydre med salt, røkt paprikapulver, hvitløkspulver og løkpulver. Synes du smaken blir litt tam, kan du gjerne supplere med litt soyasaus, liquid smoke, sirup og næringsgjær.
Utbaking og steking
Forvarm stekeovnen til 250 grader og kle to stekebrett med bakepapir. Del pizzadeigen i to like store emner. Kjevle dem ut og ha dem over på stekebrettene.
Fordel tomatsausen utover på de to pizzaene. Ha farsen over, og legg osten i et tynt lag over der igjen. Topp med noen dråper kaldpresset olje (ca. 1 ss per pizza skal være nok).
Ha i den første pizzaen og stek den i 8-10 minutter. Topp den med bladene fra én oreganostilk samt ruccola med en gang den kommer ut av ovnen, og server den rykende varm. Stek den andre mens dere spiser den første (dersom du ikke har to ovner. Da er det bare å kjøre på og steke begge samtidig).