Go Back

Kremet soppsaus (vegansk)

Nydelig, kremet og umamirik vegansk saus som passer med mange typer tilbehør.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Course saus
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 sjalottløk
  • 2 hvitløksfedd
  • 400 g sopp gjerne en kombinasjon av aromasopp, østerssopp og shiitakesopp
  • 4 ss olje til steking
  • 2 ss mandelsmør kan erstattes av tahini
  • 1 dl grønnsakskraft eller vann med buljongterning
  • 2,5 dl matfløte av havre eller soya
  • salt
  • pepper
  • pasta, ris, potetstappe eller søtpotetstappe til servering
  • ev. noen stilker timian

Instructions
 

  • Rens og finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær eller riv soppen i terninger og biter som er cirka én centimeter lange.
  • Varm opp halvparten av oljen til medium varme i en gryte. Ha i sjalottløk og hvitløk og vend på dem til de er gylne.
  • Ha i soppen og resten av oljen. La det surre i noen minutter. Rør inn mandelsmør og hell på grønnsakskraft. La det småkoke noen minutter til.
  • Hell i fløte og la det koke opp. Smak til med salt og pepper.
  • Servér rykende varmt, gjerne med pasta, ris eller potetstappe, og eventuelt litt timian.
Keyword sopp