Kremet soppsaus (vegansk)
Nydelig, kremet og umamirik vegansk saus som passer med mange typer tilbehør.
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 20 minutes mins
Total Time 30 minutes mins
- 1 sjalottløk
- 2 hvitløksfedd
- 400 g sopp gjerne en kombinasjon av aromasopp, østerssopp og shiitakesopp
- 4 ss olje til steking
- 2 ss mandelsmør kan erstattes av tahini
- 1 dl grønnsakskraft eller vann med buljongterning
- 2,5 dl matfløte av havre eller soya
- salt
- pepper
- pasta, ris, potetstappe eller søtpotetstappe til servering
- ev. noen stilker timian
Rens og finhakk sjalottløk og hvitløk. Skjær eller riv soppen i terninger og biter som er cirka én centimeter lange.
Varm opp halvparten av oljen til medium varme i en gryte. Ha i sjalottløk og hvitløk og vend på dem til de er gylne.
Ha i soppen og resten av oljen. La det surre i noen minutter. Rør inn mandelsmør og hell på grønnsakskraft. La det småkoke noen minutter til.
Hell i fløte og la det koke opp. Smak til med salt og pepper.
Servér rykende varmt, gjerne med pasta, ris eller potetstappe, og eventuelt litt timian.