Go Back

Kremet jordskokksuppe

Dette er en nydelig kremet jordskokksuppe som passer veldig godt å servere som forrett i et litt bedre måltid. Den fungerer også som hovedrett, da kan du doble mengdene (eller halvere antall porsjoner).
Det tar litt tid å skrelle jordskokkene, men det er verdt innsatsen. Suppen smaker bedre, og blir ikke brun.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 40 minutes
Course forrett, suppe
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 500 g jordskokk
  • 1 liten løk
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 ss olje til steking
  • 5 dl vann med grønnsaksbuljongterning
  • 3 dl usøtet plantemelk
  • 2 dl plantefløte
  • 0,5 sitron
  • salt
  • pepper
  • brødkrutonger
  • bladpersille
  • kaldpresset raps- eller olivenolje
  • chiliflak

Instructions
 

  • Vask og skrell jordskokkene. Skjær dem i mindre biter. Grovhakk løk, finhakk hvitløk.
  • Varm opp oljen til medium/høy temperatur i en gryte. Ha først i løk og hvitløk, surr i et par minutter, tilsett deretter jordskokk, og surr i et par minutter til.
  • Hell på vann med buljongpulver, melk og fløte, press i litt sitronsaft og krydre med litt salt og pepper, og la suppen koke opp.
  • Kok suppen til jordskokkbitene er møre. Kjør den deretter jevn med en stavmikser eller i en blender (pass på så du ikke brenner deg), smak eventuelt til med litt mer sitronsaft, salt og pepper.
  • Suppen smaker godt som den er, men blir ekstra god toppet med brødkrutonger, hakka bladpersille, litt kaldresset raps- eller olivenolje og et lite dryss chiliflak.
Keyword jordskokksuppe