Dette er en nydelig kremet jordskokksuppe som passer veldig godt å servere som forrett i et litt bedre måltid. Den fungerer også som hovedrett, da kan du doble mengdene (eller halvere antall porsjoner). Det tar litt tid å skrelle jordskokkene, men det er verdt innsatsen. Suppen smaker bedre, og blir ikke brun.
Vask og skrell jordskokkene. Skjær dem i mindre biter. Grovhakk løk, finhakk hvitløk.
Varm opp oljen til medium/høy temperatur i en gryte. Ha først i løk og hvitløk, surr i et par minutter, tilsett deretter jordskokk, og surr i et par minutter til.
Hell på vann med buljongpulver, melk og fløte, press i litt sitronsaft og krydre med litt salt og pepper, og la suppen koke opp.
Kok suppen til jordskokkbitene er møre. Kjør den deretter jevn med en stavmikser eller i en blender (pass på så du ikke brenner deg), smak eventuelt til med litt mer sitronsaft, salt og pepper.
Suppen smaker godt som den er, men blir ekstra god toppet med brødkrutonger, hakka bladpersille, litt kaldresset raps- eller olivenolje og et lite dryss chiliflak.