Go Back

Kremet daal med brokkoli

Indisk linsestuing med masse god smak, som du lager fra bunn på tre kvarter.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 45 minutes
Course hovedrett
Cuisine indisk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 2 dl tørka røde linser
  • 1 brokkoli
  • 1 liten løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 0,5 rød chili kan erstattes av 1 ts chilipulver
  • 2 dl ris
  • salt og pepper
  • olje til steking
  • 2 ts garam masala
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts gurkemeie
  • 2 dl vann med grønnsaksbuljongterning eller -pulver
  • 4 dl knuste tomater
  • 2 dl kokosmelk
  • eventuelt litt sitronsaft
  • frisk koriander
  • chutney f.eks av nektarin

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader. Kle et stekebrett med bakepapir.
  • Skyll linsene i kaldt vann.
  • Del brokkolien i buketter. Skrell stilken, og skjær den biter som er ca. halvparten av størrelsen til bukettene. Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili.
  • Kok ris etter anvisning på pakken.
  • Fordel brokkolien ut over stekebrettet, krydre med salt og pepper, og ha over litt olje. Vend sammen, og sett i ovnen.
  • Varm opp 1 ss olje til medium/høy varme i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk og chili og la det surre i et par minutter. Rør inn garam masala, spisskummen og gurkemeie, la det surre i et par minutter til.
  • Rør inn linser og hell på vann med buljongterning, tomater og kokosmelk. La det koke opp, ha deretter på lokk og skru ned varmen litt. La det småkoke til linsene er møre, cirka 20 minutter.
  • Smak eventuelt til med sitronsaft og salt.
  • Grovhakk koriander.
  • Servér linsegryten med ris, brokkoli, chutney og koriander. Får du rester, blir de kjempegode i daal-pannekaker!
Keyword brokkoli, daal, linser