Kremet daal
Nydelig linsestuing – daal – med kokosmelk, tomater og masse gode indiske krydder.
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 25 minutes mins
Course hovedrett
Cuisine indisk
- 2 dl tørka røde linser
- 1 sjalottløk eller annen liten løk
- 2 hvitløksfedd
- 0,5 rød chili kan erstattes av 0,5 ts chilipulver
- 2 ss olje til steking
- 1 ss garam masala
- 2 ts spisskummen
- 2 ts gurkemeie
- 3,5 dl vann med grønnsaksbuljongterning eller -pulver
- 2 bokser á 4 dl knuste eller hakkede tomater
- 4 dl kokosmelk
- 1 sitron
- salt
- koriander
- eventuelt ris til servering
Skyll linsene i litt kaldt vann. Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili.
Varm opp oljen til medium/høy varme i en gryte. Ha i sjalottløk, hvitløk og chili og la det surre i et par minutter. Rør inn garam masala, spisskummen og gurkemeie, la det surre i et par minutter til.
Rør inn linser og hell på vann med buljongterning, tomater og kokosmelk. La det koke opp, ha deretter på lokk og skru ned varmen litt. La det småkoke til linsene er møre, cirka 20 minutter. Du trenger ikke å ha lokk på gryten. Dersom du vil ha ris til, er det greit å sette den på nå.
Smak linegryten til med sitronsaft og salt. Grovhakk koriander og ha over rett før servering.