Grovhakk nøttene, bruk gjerne en foodprocessor og "pulse"-funksjonaliteten. Nøttene skal ikke være helt pulver, men ikke så store at de vil bli problematisk å smøre på knekkebrødene.
Ha nøtter, havregryn, havremel, kjerner, frø, salt og eventuelt næringsgjær i en bolle, og rør det fort sammen.
Hell i vann, rør det sammen, og la stå i minst 10 minutter slik at røren får svelle.
Kle to stekebrett med bakepapir. Forvarm stekeovnen til 165 grader (varmluft) eller 175 grader (over/under-varme). Det er enklest å bruke varmluft her, da kan du steke begge brettene samtidig.
Ha halvparten av røren på hvert stekebrett, og press ut så tynt du klarer. Jeg pleier å bruke en slikkepott som jeg dypper i vann underveis, du kan også legge et bakepapir oppå og kjevle det ut.
Stek i 10 minutter. Ta brettet/brettene ut, skjær ruter i den størrelsen du ønsker knekkebrødene, og sett inn i ovnen igjen. Jeg pleier å bruke pizzahjul til skjæringen, du kan også bruke en skarp kniv.
Stek i ca. 30 minutter. Her kommer steketiden bitte litt an på hvor tynne knekkebrødene er - og hvor sprø du liker dem. Jeg vil ha dem så tynne og sprø som mulig, og er ikke redd for at noen kanten nesten er brente, så jeg tar alltid litt godt i her.
Dersom du bruker varmluft (og ikke skal ha plass til et nytt brett i ovnen rett etter du stekte det første), kan du godt avkjøle knekkebrødene i ovnen med døren på gløtt.
"Knekk" knekkebrødene i ferdige biter etter hvor du skar dem opp. Når de er helt avkjølte har du dem over i knekkebrødboks (eller bare en helt vanlig, lufttett kakeboks) for oppbevaring.