Go Back

Kikertomelett

Herlige veganske omeletter med tomat, paprika, chili og vårløk. 
Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Total Time 30 minutes
Course brunsj, frokost, lunsj
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 sjalottløk
  • 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
  • 0,5 grønn chili
  • 1 plommetomat
  • 0,5 rød paprika
  • 1 vårløk
  • 4 stilker koriander
  • 3 dl kikertmel
  • 1 22 næringsgjær kan sløyfes
  • 1 ts gurkemeie
  • 0,5 ts paprikapulver
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 3 dl vann
  • olje til steking
  • eventuelt salat, salsa og brød til servering

Instructions
 

  • Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili, skjær tomat og paprika i små terninger. Skjær vårløk i tynne ringer, grovhakk koriander.
  • Rør sammen kikertmel, næringsgjær, gurkemeie, paprikapulver, salt og pepper i en bolle. Hell i vannet og visp det hele sammen til en jevn røre.
  • Vend inn alle grønnsakene samt koriander. Du skal kunne helle av røren, så om det blir for tykt etter at grønnsakene er tilsatt så rør inn litt mer vann.
  • Varm opp olje til medium varme i en stekepanne. Ha i en liten øse av røren, stek på den ene siden til omeletten stivner, snu den deretter og stek ferdig på den andre siden. Gjenta med all røren.
  • Server kikertomelettene varme eller lune, gjerne med litt god salat, en hjemmelaget salsa og brød til.
Keyword kikertmel, omelett