Kikertomelett
Herlige veganske omeletter med tomat, paprika, chili og vårløk.
Prep Time 15 minutes mins
Cook Time 15 minutes mins
Total Time 30 minutes mins
Course brunsj, frokost, lunsj
- 1 sjalottløk
- 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
- 0,5 grønn chili
- 1 plommetomat
- 0,5 rød paprika
- 1 vårløk
- 4 stilker koriander
- 3 dl kikertmel
- 1 22 næringsgjær kan sløyfes
- 1 ts gurkemeie
- 0,5 ts paprikapulver
- 0,5 ts salt
- 0,5 ts pepper
- 3 dl vann
- olje til steking
- eventuelt salat, salsa og brød til servering
Finhakk sjalottløk, hvitløk og chili, skjær tomat og paprika i små terninger. Skjær vårløk i tynne ringer, grovhakk koriander.
Rør sammen kikertmel, næringsgjær, gurkemeie, paprikapulver, salt og pepper i en bolle. Hell i vannet og visp det hele sammen til en jevn røre.
Vend inn alle grønnsakene samt koriander. Du skal kunne helle av røren, så om det blir for tykt etter at grønnsakene er tilsatt så rør inn litt mer vann.
Varm opp olje til medium varme i en stekepanne. Ha i en liten øse av røren, stek på den ene siden til omeletten stivner, snu den deretter og stek ferdig på den andre siden. Gjenta med all røren.
Server kikertomelettene varme eller lune, gjerne med litt god salat, en hjemmelaget salsa og brød til.
Keyword kikertmel, omelett