Go Back
veganske vegetariske kikertfries oppskrift vegetarbloggen

Kikertfries

Proteinrike og smaksrike fries som funker like godt som tapas og som burgertilbehør. 
Prep Time 15 minutes
Cook Time 15 minutes
Avkjøling av "deig" 1 hour
Total Time 1 hour 30 minutes
Course fries, tilbehør
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 5 dl vann
  • 1 ts salt
  • 2,5 dl kikertmel
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts chilipulver
  • 1 ts hvitløkspulver
  • 3-4 ss olivenolje til steking

Instructions
 

  • Finn fram en form på ca 15*15 cm. Kle den med bakepapir.
  • Kok opp vann og salt i en gryte. Rør sammen kikertmel, pepper, chilipulver og hvitløkspulver. Når vannet koker skrur du ned varmen slik at det såvidt putrer, og heller i kikertmelblandingen. Visp godt. La det hele småkoke under visping i cirka 5 minutter - det skal tykne ganske godt.
  • Hell over i formen, glatt det fint til på toppen, sett deretter i kjøleskapet i minst en halvtimen slik at blandingen får stivne.
  • Før steking så har du blandingen ut av kjøleskapet, og vender den over på et skjærebrett. Skjær den først i to like rektangeler, skjær deretter disse i pinner som er ca 1 cm brede.
  • Varm opp ojen til medium/høy varme i en stekepanne. Ha i pinnene og stek de gylne på hver side (har du ikke en kjempestor panne så er det lurt å gjøre dette i to omganger). Server kikertfries varme, lune eller avkjølt.

Notes

På bildene er kikertfriesene servert med litt salat og chiliflak.
Keyword kikerter, kikertmel