Finn fram en form på ca 15*15 cm. Kle den med bakepapir.
Kok opp vann og salt i en gryte. Rør sammen kikertmel, pepper, chilipulver og hvitløkspulver. Når vannet koker skrur du ned varmen slik at det såvidt putrer, og heller i kikertmelblandingen. Visp godt. La det hele småkoke under visping i cirka 5 minutter - det skal tykne ganske godt.
Hell over i formen, glatt det fint til på toppen, sett deretter i kjøleskapet i minst en halvtimen slik at blandingen får stivne.
Før steking så har du blandingen ut av kjøleskapet, og vender den over på et skjærebrett. Skjær den først i to like rektangeler, skjær deretter disse i pinner som er ca 1 cm brede.
Varm opp ojen til medium/høy varme i en stekepanne. Ha i pinnene og stek de gylne på hver side (har du ikke en kjempestor panne så er det lurt å gjøre dette i to omganger). Server kikertfries varme, lune eller avkjølt.
Notes
På bildene er kikertfriesene servert med litt salat og chiliflak.