Sil laken av kikertene og skyll dem i kaldt vann.
Skjær squash i skiver. Grovhakk løk, finhakk hvitløk og chili. Vask eller skrell gulroten og skjær den i mindre biter. Riv eller skjær kålen i biter på 3-4 cm. Del tomatene i 4, finhakk timian og basilikum.
Varm opp oljen til medium/høy temperatur i en gryte. Ha først i gulrot, løk, hvitløk og chili, og la det surre i et par minutter.
Tilsett squash, timian, tomater og tomatpuré, rør rundt og la det surre i noen minutter til. Ha deretter i kikerter, vann med buljongpulver samt laurbærblader, og la det koke opp.
Lag potetstappe mens gryten småkoker. Litt før det er ferdig, rører du inn kål. Smak eventuelt til med salt.
Fisk ut laurbærbladene, og servér kikertgryten rykende varm sammen med potetstappe. Topp med basilikum.