Go Back
Italiensk kikertgryte

Italiensk kikertgryte

Nydelig og varmende gryterett som omtrent kan varieres i det uendelige.
Prep Time 20 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 40 minutes
Course gryterett, hovedrett
Cuisine italiensk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 2 dl kikerter enten hermetiske eller 1 dl tørka som du bløtlegger og koker på forhånd
  • 0,5 squash
  • 1 løk
  • 1 hvitløksfedd
  • 0,5 rød chili
  • 1 gulrot
  • 100 g grønnkål og/eller svartkål
  • 6-8 småtomater
  • 2 stilker timian
  • 4 stilker basilikum
  • 1 ss olje til steking
  • 2 ss tomatpuré
  • 5 dl vann med grønnsaksbuljongpulver eller -terning
  • 2 laurbærblad
  • potetstappe til servering

Instructions
 

  • Sil laken av kikertene og skyll dem i kaldt vann.
  • Skjær squash i skiver. Grovhakk løk, finhakk hvitløk og chili. Vask eller skrell gulroten og skjær den i mindre biter. Riv eller skjær kålen i biter på 3-4 cm. Del tomatene i 4, finhakk timian og basilikum.
  • Varm opp oljen til medium/høy temperatur i en gryte. Ha først i gulrot, løk, hvitløk og chili, og la det surre i et par minutter.
  • Tilsett squash, timian, tomater og tomatpuré, rør rundt og la det surre i noen minutter til. Ha deretter i kikerter, vann med buljongpulver samt laurbærblader, og la det koke opp.
  • Lag potetstappe mens gryten småkoker. Litt før det er ferdig, rører du inn kål. Smak eventuelt til med salt.
  • Fisk ut laurbærbladene, og servér kikertgryten rykende varm sammen med potetstappe. Topp med basilikum.
Keyword kikerter