Italiensk bønnepålegg
Lettvint, proteinrikt vegansk pålegg med masse god smak av Italia.
Prep Time 10 minutes mins
Total Time 10 minutes mins
- 1 boks (ca. 4 dl) store hvite bønner*
- 2 ts kapers
- 3 stilker basilikum
- 0,25 kinesisk hvitløk eller 0,5 hvitløksfedd
- 1 ss olivenolje
- 10 kirsebærtomater
Sil laken av bønnene og skyll dem i kaldt vann. Ha dem i en bolle, tilsett kapers, basilikum (stilk og blader), hvitløk og olivenolje.
Ha i en stavmikser og kjør den fort gjennom slik at du får en grov masse. Smak til med salt og pepper, og eventuelt litt mer hvitløk om du er glad i det. Skal du oppbevare pålegget kaldt så er det her du dekker det til og setter det i kjøleskapet.
Rett før servering skjærer du tomatene i 2 og blander inn i bønnemassen.
*du kan også bruke 2 dl tørka bønner her, men de må bløtlegges i minst 8 timer for deretter kokes møre
Restetips: Har du mer basilikum igjen og er redd du ikke skal klare å holde liv i den til neste middag? Ha den i foodprocessor med litt salt, pinjekjerner og olivenolje, og du får en herlig pesto som holder seg lenge i kjøleskapet.