Go Back
indisk linsegryte

Indisk linsegryte

En nydelig indisk daal med masse god smak, høyt proteininnhold og til en veldig lav pris.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Course hovedrett
Cuisine indisk
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 2 dl ris
  • 0,5 løk
  • 1 hvitløksfedd
  • olje til steking
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts malt koriander
  • 1 ts gurkemeie
  • 0,5 ts chilipulver
  • 2,5 dl tørka røde linser
  • 6 dl vann
  • 4 dl knuste tomater
  • salt
  • frisk koriander
  • 1 ts chiliflak

Instructions
 

  • Kok ris etter anvisning på pakken. Grovhakk løk, finhakk hvitløk.
  • Varm opp olje i en gryte. Ha i løk og hvitløk, la det surre i noen minutter, tilsett deretter spisskummen, koriander, gukemeie og chilipulver. Rør sammen og la det steke videre til løken er myk og det lukter godt.
  • Ha i linser, vann, tomater og litt salt. Kok opp, og la det deretter småkoke under lokk til linsene nesten går i oppløsning. Dette tar 15-20 minutter.
  • Smak eventuelt til med litt mer salt, og eventuelt krydder.
  • Grovhakk koriander.
  • Servér linsene sammen med ris, dryss koriander og chiliflak på toppen.
Keyword daal, gryterett, linser