Go Back

Gulrotsuppe med peanøttsmør og sprøbakte kikerter

Nydelig og fyldig suppe med smak av Asia. 
Prep Time 10 minutes
Cook Time 1 hour 15 minutes
Total Time 1 hour 25 minutes
Course hovedrett, suppe
Cuisine thailandsk
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 800 g gulrøtter
  • 2 sjalottløk
  • 1 ss olivenolje
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 rød chili
  • 4 stilker koriander
  • 1 ts spisskummen
  • 1 ts revet ingefær
  • 0,5 sitron
  • 1 toppa ss peanøttsmør
  • 6 dl grønnsakskraft

Crunchy kikerter:

  • 2 dl tørka eller 1 boks hermetiske kikerter
  • 0,5 ts hvitløkspulver
  • 0,5 ts chiliflak
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 1 ss olivenolje
  • 1 ss næringsgjær

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram en mellomstor ildfast form.
  • Skrell gulrøttene. Skjær de i to på langs om de er ganske tykke. Fjern skallet fra sjalottløkene og skjær innmaten i to eller fire.
  • Ha gulrøtter og løk over i den ildfaste formen, hell i olivenolje og dryss litt salt på toppen. Sett i ovnen og bak i cirka en time, gulrøttene skal begynne å få en del sorte prikker. Gjør klar kikertene (oppskrift under)mens gulrøttene står i ovnen, og ha de med cirka den siste halvtimen av steketiden.
  • Ha de ferdig bakte gulrøttene og løkbitene over i en food processor.
  • Ha i chili, koriander, spisskummen, revet ingefær, sitronsaften, peanøttsmør og grønnsakskraft. Kjør til du har en helt jevn suppe. Spe gjerne med litt mer grønnsakskraft om det blir for tykt.
  • Smak til med salt og pepper. Ha i suppeskåler, topp med kikerter og eventuelt litt mer koriander.

Crunchy kikerter:

  • Dersom du bruker tørka kikerter må de bløtlegges over natten (eller i minst åtte timer) for deretter å kokes møre. Bruker du hermetiske holder det å helle av laken og skylle kikertene i kaldt vann.
  • Ha kikertene i en mellomstor ildfast form, såpass liten at den får plass i ovnen ved siden av gulrøttene.
  • Dryss på hvitløkspulver, chiliflak, salt, pepper, olivenolje og næringsgjær, og rør det hele godt sammen.
  • Bak i cirka 30 minutter, til kikertene begynner å bli sprø, men ikke brente. Servér på toppen av suppen.
Keyword gulrotsuppe, gulrøtter, kikerter