Gulrotkake med peanøttkrem
Søtt, krydret, salt og kraftig; en ny vri på gulrotkake.
Prep Time 15 minutes mins
Cook Time 45 minutes mins
Total Time 1 hour hr
- 1 dl linfrø
- 2 dl varmt vann
- 3 gulrøtter
- 3,5 dl sukker
- 1,5 dl rapsolje
- 1 ss sitronsaft
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 5,5 dl hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1,5 ts natron
- 2 ts kanel
- 1 ts revet muskat
- 0,5 ts salt
Peanøttkrem:
- 150 gram peanøtter eller andre nøtter
- eventuelt noen spiseskjeer vegansk margarin
- 1 ts vaniljeekstrakt
- melis
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Smør og mel en springform på 20-22 centimeter i diameter med bakepapir.
Knus linfrøene i en kaffekvern eller morter. Bland de sammen med vannet i en bolle.
Riv gulrøttene.
Rør sukker, olje, sitronsaft og vaniljeekstrakt inn i linfrøblandingen.
Sikt i hvetemel, bakepulver, natron, kanel, muskat og salt. Visp røren raskt og kraftig sammen. Vend til slutt inn gulrøtter.
Hell røren over i formen, glatt den til på toppen med en slikkepott.
Stek kaken i 35-45 minutter, sjekk at den er gjennomstekt med trepinnetesten.
Avkjøl helt før du har på glasur.
Peanøttkrem:
Kjør peanøttene i en food processor med kniver til de begynner å bli pulveriserte. Ta ut noen spiseskjeer som du sparer til pynt. Kjør de deretter videre i kjøkkenmaskinen til de begynner å få en kremet konsistens. Hjelp eventuelt med noen spiseskjeer margarin om du synes det går for sent.
Ha i vaniljeekstrakt. Spe med melis til du får ønsket konsistens og sødme.
Fordel glasuren utover kaken. Topp med resten av peanøttbitene, og gjerne litt gulrotstrimler helt på toppen.