Go Back

Gulrotkake med peanøttkrem

Søtt, krydret, salt og kraftig; en ny vri på gulrotkake. 
Prep Time 15 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 1 hour
Course bakst, kake
Servings 1 kake

Ingredients
  

  • 1 dl linfrø
  • 2 dl varmt vann
  • 3 gulrøtter
  • 3,5 dl sukker
  • 1,5 dl rapsolje
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • 5,5 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • 1,5 ts natron
  • 2 ts kanel
  • 1 ts revet muskat
  • 0,5 ts salt

Peanøttkrem:

  • 150 gram peanøtter eller andre nøtter
  • eventuelt noen spiseskjeer vegansk margarin
  • 1 ts vaniljeekstrakt
  • melis

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 180 grader. Smør og mel en springform på 20-22 centimeter i diameter med bakepapir.
  • Knus linfrøene i en kaffekvern eller morter. Bland de sammen med vannet i en bolle.
  • Riv gulrøttene.
  • Rør sukker, olje, sitronsaft og vaniljeekstrakt inn i linfrøblandingen.
  • Sikt i hvetemel, bakepulver, natron, kanel, muskat og salt. Visp røren raskt og kraftig sammen. Vend til slutt inn gulrøtter.
  • Hell røren over i formen, glatt den til på toppen med en slikkepott.
  • Stek kaken i 35-45 minutter, sjekk at den er gjennomstekt med trepinnetesten.
  • Avkjøl helt før du har på glasur.

Peanøttkrem:

  • Kjør peanøttene i en food processor med kniver til de begynner å bli pulveriserte. Ta ut noen spiseskjeer som du sparer til pynt. Kjør de deretter videre i kjøkkenmaskinen til de begynner å få en kremet konsistens. Hjelp eventuelt med noen spiseskjeer margarin om du synes det går for sent.
  • Ha i vaniljeekstrakt. Spe med melis til du får ønsket konsistens og sødme.
  • Fordel glasuren utover kaken. Topp med resten av peanøttbitene, og gjerne litt gulrotstrimler helt på toppen.
Keyword gulrotkake