Go Back

Grønnsakslasagne

Knallgod vegansk lasagne med grønnsaker, linser, bechamelsaus og tomatsaus.
Prep Time 30 minutes
Cook Time 45 minutes
Total Time 1 hour 15 minutes
Course hovedrett
Cuisine italiensk
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 2 sjalottløk eller andre småløk
  • 1 kinesisk hvitløk eller 2 hvitløksfedd
  • olje til steking
  • 2 dl tørka linser - røde eller grønne
  • 4 dl knuste eller hakkede tomater
  • 3 dl vann
  • 1 ss økologisk grønnsaksbuljongpulver eller 1 buljongterning
  • pepper
  • oregano eller timian

Bechamelsaus:

  • 4 ss vegansk margarin
  • 4 ss hvetemel
  • 1 ts muskat
  • 1 ss økologisk buljongpulver
  • litt pepper
  • 8-10 dl desiliter usøtet soyamelk
  • litt pepper
  • noen ss næringsgjær kan sløyfes

Til montering:

  • 0,5 aubergine
  • 0,5 squash
  • salt
  • olje til steking
  • lasagneplater

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 225 grader. Finn fram en stor ildfast form, eventuelt fire porsjonsformer.
  • Finhakk sjalottløk og hvitløk. Varm oljen til medium varme i en liten gryte. Ha i sjalottløk og hvitløk og surr det i noen minutter. Skyll linsene godt og ha dem i. Hell i tomatene, vann og buljongpulver og la det koke opp.
  • La det hele småkoke til linsene begynner å bli møre (de fortsetter kokeprosessen i stekeovnen, så det er ingen fare om de ikke blir helt ferdige her. Smak til med pepper og oregano eller timian.

Bechamelsaus:

  • Smelt margarinen i en gryte. Rør inn hvetemel, muskat, buljongpulver og pepper. Spe med soyamelk mens du lar det koke opp. Ha i såpass med melk at det blir en ganske tyktflytende saus. Smak til med pepper og eventuelt litt næringsgjær.

Montering:

  • Skjær aubergine og squash i tynne skiver. Legg dem på en tallerken, hell over litt salt og la de stå i 10-15 minutter. Denne prosessen trekker ut en del vann av grønnsakene, og da blir det lettere å steke dem etterpå (samt de passer bedre i lasagnen).
  • Varm opp oljen til medium/høy varme i en stekepanne. Børst salt av grønnsaksskivene og stek de i 4-5 minutter på hver side.
  • Legg et godt lag tomatsaus neders i formen(e). Ha lasagneplater over. Deretter et lag bechamelsaus, noen skiver grønnsaker, mer tomatsaus og så lasagneplater. Gjenta til du har brukt opp begge sausene, pass på å ha et lag bechamelsaus på toppen (gjerne et ekstra tykt lag).
  • Kle formen(e) med aluminumsfolie og sett i ovnen. Etter 30 minutter tar du av folien og lar lasagnen stå i til toppen blir gyllen, dette tar 10-15 minutter.
  • Server retten rykende varm, gjerne med litt salat til.
Keyword lasagne