Go Back
vegansk grønnsakslapskaus oppskrift

Grønnsakslapskaus

Prep Time 10 minutes
Cook Time 25 minutes
Total Time 35 minutes
Course hovedrett
Cuisine norsk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 2 poteter
  • 2 gulrøtter
  • 1 pastinakk
  • 0,5 kålrabi
  • 0,5 sellerirot
  • salt
  • pepper
  • 5 -7 dl grønnsakskraft eller vann med økologisk buljongpulver
  • 4 stilker persille

Instructions
 

  • Rens grønnsakene og skjær dem opp i like store terninger, cirka en halv centimeter lange er fint.
  • Ha bitene i en gryte og hell på kraft slik at de akkurat dekker grønnsakene. Grønnsakene gir fra seg en del væske, så det er ikke vits å være generøse med kraften.
  • Kok opp, ha på lokk og la det småkoke til grønnsakene er møre, cirka 20-25 minutter. Smak lapskausen til med salt og pepper. Ha over i dype tallerker, og dryss over litt frisk persille. Server gjerne lapskaus med flatbrød.
Keyword lapskaus, tradisjonsmat