1boks (ca. 2 dl)ananas i lakedet kan være ringer, biter eller småbiter
1dlketchup
3sseplesidereddik eller annen lys eddik
3sssoyasaus
2sslønnesirup
2sspotetmel
4ssvann
Instructions
Skjær paprika i skiver, snitt sukkerertene. Sil laken av bambusskuddene.
Varm opp oljen til høy varme i en stekepanne eller gryte. Fres paprika og sukkererter. Etter et par minutter har du i bambusskudd, heller over sausen (oppskrift under) og lar den koke opp under jevnlig røring, når sausen tykner er den klar.
Vend eventuelt inn ekstra ananasbiter fra sauslagingen til slutt. Serveres rykende varmt, gjerne sammen med litt ris.
Tips: Varier gjerne grønnsakene her. Gulrøtter, sopp og squash er for eksempel veldig godt i. Brokkoli også, strengt tatt. Og store biter av løk.
Søtsur saus
Sil laken fra ananasen over i en bolle. Bitene kan du enten ha med her (om de er små), ellers kan du ha de rett i pannen med grønnsakene. Bruker du en boks med ananas i ringer så kan du skjære ringene i biter før bruk.
Ha ketchup, eddik, soyasaus, lønnesirup, potetmel og vann i bollen med laken fra ananasboksen. Visp det godt sammen slik at det ikke er klumper. Smak eventuelt til med mer soyasaus om det ikke er salt nok.