Go Back

Grønnsaker i søtsur saus

Kinesisk favorittsaus laget på 1-2-3. 
Prep Time 10 minutes
Cook Time 15 minutes
Course hovedrett
Cuisine kinesisk
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 2 paprika gjerne av ulike farger
  • 200 g sukkererter
  • 1 boks bambusskudd
  • 2 ss olje til steking
  • ris til servering

Søtsur saus

  • 1 boks (ca. 2 dl) ananas i lake det kan være ringer, biter eller småbiter
  • 1 dl ketchup
  • 3 ss eplesidereddik eller annen lys eddik
  • 3 ss soyasaus
  • 2 ss lønnesirup
  • 2 ss potetmel
  • 4 ss vann

Instructions
 

  • Skjær paprika i skiver, snitt sukkerertene. Sil laken av bambusskuddene.
  • Varm opp oljen til høy varme i en stekepanne eller gryte. Fres paprika og sukkererter. Etter et par minutter har du i bambusskudd, heller over sausen (oppskrift under) og lar den koke opp under jevnlig røring, når sausen tykner er den klar.
  • Vend eventuelt inn ekstra ananasbiter fra sauslagingen til slutt. Serveres rykende varmt, gjerne sammen med litt ris.
  • Tips: Varier gjerne grønnsakene her. Gulrøtter, sopp og squash er for eksempel veldig godt i. Brokkoli også, strengt tatt. Og store biter av løk.

Søtsur saus

  • Sil laken fra ananasen over i en bolle. Bitene kan du enten ha med her (om de er små), ellers kan du ha de rett i pannen med grønnsakene. Bruker du en boks med ananas i ringer så kan du skjære ringene i biter før bruk.
  • Ha ketchup, eddik, soyasaus, lønnesirup, potetmel og vann i bollen med laken fra ananasboksen. Visp det godt sammen slik at det ikke er klumper. Smak eventuelt til med mer soyasaus om det ikke er salt nok.
Keyword søtsur saus