Go Back

Granola med byggryn og kokosflak

Lettlaget vegansk granola med gryn, kjerner, kokosflak og rosiner. Smaker kjempegodt med yoghurt, på smoothies og med melk. Du kan også bruke denne som topping på havregrøt.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 30 minutes
Bløtlegging 8 hours
Total Time 8 hours 45 minutes
Course frokost
Servings 6 dl

Ingredients
  

  • 100 g byggryn
  • 200 g havregryn
  • 3 ss kokosflak
  • 1 dl solsikkekjerner
  • 1 dl gresskarkjerner
  • 3 ss olje
  • 3 ss sirup
  • 0,5 ts salt
  • 1 ss kanel
  • 1 ts malt ingefær
  • 2 dl rosiner eventuelt tørka tranebær

Instructions
 

  • Bløtlegg byggryn i noen timer før bruk. Gjerne over natten. Sil av vannet.
  • Forvarm stekeovnen til 200 grader. Finn fram en stor ildfast form eller kle et stekebrett med bakepapir.
  • Rør sammen byggryn, kokos, solsikkekjerner og gresskarkjerner i en bolle. Rør sammen olje, sirup, salt, kanel og ingefær i en liten bolle, og vend det deretter inn i det tørre.
  • Fordel utover formen og stek i 20-25 minutter. Vend på blandingen halvveis i steketiden.
  • Avkjøl, bland inn rosiner, og oppbevar deretter i lukket glass i romtemperatur.
Keyword granola