Gazpacho
Sommersuppe som best serveres iskald.
Prep Time 15 minutes mins
Total Time 15 minutes mins
Course suppe
Cuisine spansk
- 1 stor skive loff gjerne daggammel
- 1 kg modne tomater
- 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
- 2 ts salt
- 1 ss hvitvinseddik eller sherryeddik
- 1 ts sukker
- 1 ts spisskummen
- 1 dl olivenolje
Skjær skorpene av loffen. Bløtlegg den deretter i vann i et lite minutt. Press ut vannet så godt du kan, og ha den bløte loffen over i en kjøkkenmaskin eller blender. Rens det harde stilkfestet av tomatene, del dem i fire og ha alle bitene i kjøkkenmaskinen. Tilsett hvitløk, salt, eddik, sukker og spisskummen.
Kjør blandingen på høy hastighet til den er jevn. Hell deretter i olivenoljen i en tynn stråle. Smak eventuelt til med mer salt, eddik, sukker, spisskummen og olivenolje.
Sil suppen gjennom en finkornet sil (slik blir du kvitt tomatfrøene).
Hell over i en mugge eller skål, og sett suppen kaldt fram til servering.
Keyword tomater, tomatsuppe