Go Back

Gazpacho

Sommersuppe som best serveres iskald. 
Prep Time 15 minutes
Total Time 15 minutes
Course suppe
Cuisine spansk
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 stor skive loff gjerne daggammel
  • 1 kg modne tomater
  • 0,5 kinesisk hvitløk eller 1 hvitløksfedd
  • 2 ts salt
  • 1 ss hvitvinseddik eller sherryeddik
  • 1 ts sukker
  • 1 ts spisskummen
  • 1 dl olivenolje

Instructions
 

  • Skjær skorpene av loffen. Bløtlegg den deretter i vann i et lite minutt. Press ut vannet så godt du kan, og ha den bløte loffen over i en kjøkkenmaskin eller blender. Rens det harde stilkfestet av tomatene, del dem i fire og ha alle bitene i kjøkkenmaskinen. Tilsett hvitløk, salt, eddik, sukker og spisskummen.
  • Kjør blandingen på høy hastighet til den er jevn. Hell deretter i olivenoljen i en tynn stråle. Smak eventuelt til med mer salt, eddik, sukker, spisskummen og olivenolje.
  • Sil suppen gjennom en finkornet sil (slik blir du kvitt tomatfrøene).
  • Hell over i en mugge eller skål, og sett suppen kaldt fram til servering.
Keyword tomater, tomatsuppe