Go Back

Frokostblanding med kokos

En kjempegod, hjemmelaget granola som kan brukes med yoghurt, på toppen av smoothies eller som noe sprøtt på toppen av desserten. I denne oppskriften går det an å variere med mange ulike ingredienser.
Prep Time 10 minutes
Cook Time 30 minutes
Total Time 40 minutes
Course frokost
Servings 1 stort glass

Ingredients
  

  • 100 g mandler
  • 150 g havregryn
  • 80 g kokosmasse
  • 75 g gresskarkjerner
  • 3 ss olje
  • 3 ss sirup
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts kanel

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 180 grader og kle et stekebrett med bakepapir.
  • Grovhakk mandlene, enden for hånd eller bruk pulse-funksjonaliteten i en foodprocessor.
  • Rør sammen mandler, havregryn, kokosmasse og gresskarkjerner i en bolle.
  • Rør sammen olje, sirup, salt og kanel i en liten skål. Hell det over i de tørre ingrediensene, og vend det hele godt sammen.
  • Fordel ut over stekebrettet, sett i ovnen og stek i 25-30 minutter. Vend på frokostblandingen etter 15 minutter. Den skal bli gyllen, men ikke brenne seg.
  • Avkjøl helt før du har den på glass. Oppbevares i lukket glass eller kakeboks i romtemperatur.

Notes

Variasjonsmuligheter

  • Havregryn kan erstattes av andre gryn, og du kan ha i en større mengde om du vil.
  • Kokosmasse kan droppes, eventuelt kan du ha i kokosflak istedenfor, som er enda litt bedre.
  • Mandler kan erstattes av andre nøtter (eller droppes).
  • Gresskarkjerner kan erstattes av andre kjerner (eller droppes).
  • Etter steking kan du vende inn tørket frukt og/eller bær, f.eks. rosiner eller tranebær. 
Keyword granola