Frokostblanding med kokos
En kjempegod, hjemmelaget granola som kan brukes med yoghurt, på toppen av smoothies eller som noe sprøtt på toppen av desserten. I denne oppskriften går det an å variere med mange ulike ingredienser.
Prep Time 10 minutes mins
Cook Time 30 minutes mins
Total Time 40 minutes mins
- 100 g mandler
- 150 g havregryn
- 80 g kokosmasse
- 75 g gresskarkjerner
- 3 ss olje
- 3 ss sirup
- 0,5 ts salt
- 1 ts kanel
Forvarm stekeovnen til 180 grader og kle et stekebrett med bakepapir.
Grovhakk mandlene, enden for hånd eller bruk pulse-funksjonaliteten i en foodprocessor.
Rør sammen mandler, havregryn, kokosmasse og gresskarkjerner i en bolle.
Rør sammen olje, sirup, salt og kanel i en liten skål. Hell det over i de tørre ingrediensene, og vend det hele godt sammen.
Fordel ut over stekebrettet, sett i ovnen og stek i 25-30 minutter. Vend på frokostblandingen etter 15 minutter. Den skal bli gyllen, men ikke brenne seg.
Avkjøl helt før du har den på glass. Oppbevares i lukket glass eller kakeboks i romtemperatur.
Variasjonsmuligheter
- Havregryn kan erstattes av andre gryn, og du kan ha i en større mengde om du vil.
- Kokosmasse kan droppes, eventuelt kan du ha i kokosflak istedenfor, som er enda litt bedre.
- Mandler kan erstattes av andre nøtter (eller droppes).
- Gresskarkjerner kan erstattes av andre kjerner (eller droppes).
- Etter steking kan du vende inn tørket frukt og/eller bær, f.eks. rosiner eller tranebær.