Go Back
vegansk bowl med fritert østerssopp

Fritert østerssopp med srirachamajones

Prep Time 10 minutes
Cook Time 20 minutes
Total Time 30 minutes
Course bowl, hovedrett
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 200 g østerssopp
  • 1 avokado
  • 1 mango
  • 4 dl vann
  • 1 ts salat

Fritering

  • 1 dl hvetemel
  • 1 dl maisstivelse
  • 1 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 1,5 dl kaldt mineralvann
  • olje til fritering

Til servering

  • 2 ss vegansk srirachamajones
  • 2 ss sesamfrø
  • eventuelt (klebrig) ris

Instructions
 

  • Del de største soppene i mindre biter. Skjær mango og avokado i terninger.

Fritering

  • Rør sammen mel, maisstivelse, bakepulver og salt i en bolle. Hell i mineralvann, og visp det raskt sammen til en jevn røre.
  • Legg kjøkkenpapir på en tallerken. Ha i ca. 1 cm olje i en tykkbunnet gryte, og varm opp til medium pluss temperatur.
  • Test om oljen er varm nok ved å ha i en ts røre. Dersom den umiddelbart bobler og flyter opp, er oljen klar.
  • Dypp soppen i røren, og ha over i oljen, og stek i noen minutter. Vend på soppbitene underveis, slik at de blir stekt jevnt. Ikke ha i for mange sopp med en gang, du vil ikke at de skal stekes for tett.
  • Løft den stekte soppen over på tallerkenen med kjøkkenpapir, og la overflødig fett renne av.
  • Gjenta med all soppen.

Servering

  • Skjær soppen i skiver.
  • Anrett avokado og mango nederst på et serveringsfat. Ha deretter på soppen, og topp med srirachamajones og sesamfrø. For et mer mettende måltid er det bra med ris til.

Notes

NB. Husk brannsikkerhet når du friterer. Jeg bruker en jerngryte med lokk på, og har ikke olje til langt oppover kanten. Bruker altså ikke lokket under fritering, men har det på lur i tilfelle. Unngår redskaper i plast (de smelter fort i oljen, det er ikke bra på noe som helst vis).
Keyword fritert sopp, østerssopp