Go Back

Fritert enokisopp

Knallgod snack av sprøstekt sopp med masse god smak.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 10 minutes
Total Time 25 minutes
Course smårett, snacks
Servings 2 porsjoner

Ingredients
  

  • 2 dl usøtet plantemelk
  • 2 ts eplesidereddik eller annen lys eddik
  • 2 dl hvetemel
  • 1 ts paprikapulver
  • 0,5 ts røkt paprikapulver
  • 1 ts chiliflak eller chilipulver
  • 1 ts hvitløkpulver
  • 1 ts løkpulver
  • 1 ts oregano
  • 1 ts salt
  • 100 g enokisopp
  • olje til fritering
  • en god dipp til servering

Instructions
 

  • Rør sammen melk og eddik i en liten skål. La det stå litt slik at det tykner noe.
  • Rør sammen hvetemel, paprikapulver, røkt paprikapulver, chiliflak, hvitløkpulver, løkpulver, oregano og salt i en bolle.
  • Hell melken over med hvetemelblandingen, og visp det kjapt sammen. Det skal ha konsistens som en tykk vaffelrøre.
  • Dersom soppen har et stort, hardt "feste", kan du skjære av den nederste delen, men behold litt av dette festet - hvis ikke blir det kaos i paneringen.
  • Skjær soppen i 5-6-7-8 biter på langs, der du beholder litt av den harde delen for at det hele skal henge sammen.
  • Vend hver bit forsiktig i røren.

Fritering

  • Legg kjøkkenpapir på en tallerken. Ha i ca. 3 cm olje i en tykkbunnet gryte, og varm opp til medium pluss temperatur.
  • Test om oljen er varm nok ved å ha i en ts røre. Dersom den umiddelbart bobler og flyter opp, er oljen klar.
  • Ha et par soppbiter over i oljen, og stek i noen minutter. Vend på soppbitene underveis, slik at de blir stekt jevnt. Ikke ha i for mange sopp med en gang, du vil ikke at de skal stekes for tett.
  • Løft den stekte soppen over på tallerkenen med kjøkkenpapir, og la overflødig fett renne av. Gjenta med all soppen.
  • Server soppen med en gang alt er fritert - gjerne med en god dipp til.

Notes

NB. Husk brannsikkerhet når du friterer. Jeg bruker en jerngryte med lokk på, og har ikke olje til langt oppover kanten. Bruker altså ikke lokket under fritering, men har det på lur i tilfelle. Unngår redskaper i plast (de smelter fort i oljen, det er ikke bra på noe som helst vis).
Keyword enokisopp