Rør sammen soyasaus, liquid smoke, røkt papriakpulver og 1 ss lønnesirup i en bolle. Ha i jackfruiten og la det marinere. Gjerne i flere timer om du rekker det - men i alle fall mens du gjør klar grønnsakene.
Vask eller skrell gulrøttene, og skjær dem i skiver. Finhakk hvitløken og skrell sjalottløkene.
Varm opp olje til medium temperatur i en stor gryte, og ha i gulrøtter, hvitløk og sjalottløker. La det surre i noen minutter, tilsett deretter jackfruiten. Dersom ikke all marinaden har trukket inn i den, har du også denne i gryten. Vend alt sammen.
Ha på paprikapulver, rosmarin, oregano, 1 ss lønnesirup og tomatpuré, og rør alt sammen. Ha deretter i laurbærblad, og hell på vann med buljongterning samt knuste tomater. Skru opp temperaturen litt, og la det koke opp.
Grovhakk persille og rør inn. Ha på lokk og la gryten koke i 45-50 minutter (her må du nok skru temperaturen ned litt igjen, så det ikke koker over).
Når jackfruitbitene er møre (og det merker du når du prøver dette steget), bruker du to gafler til å dra dem fra hverandre. I samme omgang kan du se etter laurbærbladene, og fiske dem ut av gryten.
Sil laken av kikertene, ha dem i gryten, og la det stå og putre noen minutter slik at masse av den gode smaken trekker inn i dem. Smak eventuelt til gryten med sitronsaft, salt og pepper, og server den med potetstappe.