Go Back
Fransk pulled jackfruit-gryte

Fransk pulled jackfruit-gryte

Varmende, smaksrik og mettende gryterett med mye godt i.
Prep Time 15 minutes
Cook Time 1 hour
Total Time 1 hour 15 minutes
Course hovedrett
Cuisine fransk
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 1 ts liquid smoke
  • 1 ts røkt paprikapulver 2
  • 2 ss lønnesirup ev. annen sirup eller brunt sukker
  • 1 boks jackfruit i vann eller lake ikke i sirup
  • 4 gulrøtter
  • 4 hvitløksfedd
  • 4 sjalottløk
  • 2 ss olje til steking
  • 1 ts paprikapulver
  • 1 ts rosmarin
  • 1 ts oregano
  • 2 ss tomatpuré
  • 3 laurbærblad
  • 5 dl vann med grønnsaksbuljongterning ev. grønnsakskraft
  • 4 dl knuste eller hakkede tomater (1 boks/kartong)
  • 1 liten bunt persille
  • 4 dl kikerter (1 boks/kartong, eller 2 dl tørka som du bløtlegger og koker før bruk)
  • sitronsaft
  • salt
  • pepper
  • potetstappe til servering

Instructions
 

  • Rør sammen soyasaus, liquid smoke, røkt papriakpulver og 1 ss lønnesirup i en bolle. Ha i jackfruiten og la det marinere. Gjerne i flere timer om du rekker det - men i alle fall mens du gjør klar grønnsakene.
  • Vask eller skrell gulrøttene, og skjær dem i skiver. Finhakk hvitløken og skrell sjalottløkene.
  • Varm opp olje til medium temperatur i en stor gryte, og ha i gulrøtter, hvitløk og sjalottløker. La det surre i noen minutter, tilsett deretter jackfruiten. Dersom ikke all marinaden har trukket inn i den, har du også denne i gryten. Vend alt sammen.
  • Ha på paprikapulver, rosmarin, oregano, 1 ss lønnesirup og tomatpuré, og rør alt sammen. Ha deretter i laurbærblad, og hell på vann med buljongterning samt knuste tomater. Skru opp temperaturen litt, og la det koke opp.
  • Grovhakk persille og rør inn. Ha på lokk og la gryten koke i 45-50 minutter (her må du nok skru temperaturen ned litt igjen, så det ikke koker over).
  • Når jackfruitbitene er møre (og det merker du når du prøver dette steget), bruker du to gafler til å dra dem fra hverandre. I samme omgang kan du se etter laurbærbladene, og fiske dem ut av gryten.
  • Sil laken av kikertene, ha dem i gryten, og la det stå og putre noen minutter slik at masse av den gode smaken trekker inn i dem. Smak eventuelt til gryten med sitronsaft, salt og pepper, og server den med potetstappe.
Keyword gryterett, jackfruit