Go Back

Eplebaklava

Herlig varmende, vegansk dessert. Den tar litt tid å lage, men du får igjen for innsatsen i form av masse god smak!
Prep Time 20 minutes
Cook Time 55 minutes
Total Time 1 hour 15 minutes
Course Dessert
Servings 4 porsjoner

Ingredients
  

  • 3 epler
  • 50 g rista pistasjkjerner
  • 3 ss lys rissirup eller annen sirup
  • 1 sitron (skall og saft)
  • kanel
  • 5-10 ark filodeig kommer an på størrelsen
  • olje til pensling

Instructions
 

  • Forvarm stekeovnen til 175 grader. Finn fram en ildfast form og et ark bakepapir.
  • Rens eplene og skjær de i små terninger. Bland de sammen med pistasjkjerner, sitrup, sitronskall- og saft, og smak til med kanel.
  • Skjær filoarkene i fire biter, eller så store de må være for å dekke hele formen (se innledning).
  • Det er enklest å montere baklavaen på bakepapiret mens den ligger på benken, for deretter å løfte hele greien over i den ildfaste formen. Pass bare på at lagene med filodeig blir rett størrelse.
  • Start med ett lag filodeig. Pensle det med olje. Gjenta med tilsammen fire lag.
  • Fordel en fjerdedel av epleblandingen over. Legg deretter fire lag til med filodeig over, penslet som tidligere.
  • Gjenta prosessen med alle arkene og all epleblandingen.
  • Hold veldig godt fast på lagene og skjær de i fire like store biter.
  • Løft bakepapiret og bitene forsiktig over i den ildfaste formen.
  • Bak baklavaen i 45-60 minutter, den skal være fin og gyllen på toppen.
  • Avkjøl og server med vaniljeis eller pisket plantekrem.
Keyword baklava, eple